Чоловічими називають сумки й підсумки, які мають тактичний характер. Вони здатні вміщати в себе невеликий об’єм речей, у них немає характерних виїмок для дрібних речей і жіночих аксесуарів. До вибору зазвичай підходять дуже уважно, адже від цього девайса залежить багато у формуванні картини повсякденності сучасної людини. Поширеним є поясний різновид, що схожий за своєю будовою і призначенням на барсетку, але є поділи на спеціалізовані різновиди для військових підрозділів. Парадоксом є вдаватися у виборі цієї продукції до синтетичних матеріалів. Це один із небагатьох випадків, коли можна знехтувати натуральними матеріалами, заради запобігання потраплянню надмірної вологи в сумку.

Перелік сумок і підсумків за призначенням

Функціонує низка різновидів продукції, здатної виконувати різні функції, які замінять або доповнюють щоденні чоловічі турботи:

  • Для скидання магазинів. Може миттєво відстебнутися, оснащена водонепроникним затягуванням зверху, має здатність складатися. Люверс облягає нижню частину для створення сприятливого середовища для стікання води і видалення піску. Їй властива надійна фіксація, на противагу швидкому її зніманню з елементів одягу.  
  • Для осколкових гранат. Можуть нараховувати в середньому п'ять відділень, близько розташованих одне до одного. Або це може бути одне відділення, закріплене застібкою у вигляді пластмасового карабіна або з кнопковою системою закривання.
  • Для підствольних гранат (ВОГ). За будовою не відрізняється від попереднього екземпляра. Кріпиться вертикально і здатна вмістити в себе п'ять елементів.
  • Універсальні. Має вигляд навісної кишені, що має надійні кріплення до одягу. Складається з більш щільного матеріалу, часто це нашарування для створення більшої міцності. Поділів на секції не має.
  • Для аптечок. Характерна риса — специфічні габарити. Використовується для надання першої допомоги тим, хто її потребує. Швидко знімається з поверхні одягу, де вона зазвичай розміщена. Усередині є відділення, адаптовані під стандартний набір потрібних ліків.
  • Для магазинів довгоствольної зброї. Стандартне розташування — на поясі або на бронежилеті. Другорядна функція — захист вразливих місць на тілі користувача.
  • Для магазинів короткоствольної зброї. Габарити мають менші, ніж попередній описаний різновид, але місця посадки ті ж, як і другорядна функція.

Історія й походження девайса

Такі тактичні сумки й підсумки траплялися ще в спогадах стародавніх греків у контексті міфів. Це були тканинні мішкуваті кишені для перенесення каміння, що допомагали в роботі. Початкове призначення — для чоловіків, які воювали. Але впродовж деякого часу це увійшло в тренд, тому військові досі користуються таким аксесуаром, але все частіше можна побачити його на вулиці, у формі доповнення якогось вдалого лука. Мисливці, рибалки, мандрівники перейняли цю традицію в солдатів, адже в будь-якій зі сфер діяльності це зручно. Не заважають координації рухів, звільняють руки для повноцінного функціонування. Найчастіше, у сучасності, пов'язки на деталі можуть прикрасити навіть дівчину, такий стиль усе більше входить у моду. Кріплення міцне, здатне утримати певну кількість ваги на собі. Також, цей елемент затримує процес протирання ремінця, що часто відбувається з неякісною продукцією. Навіть форма через плече допомагає створити якесь розвантаження на тіло, яким би сильним і стійким воно не було.

Особливості продукції

Високою міцністю і практично неможливістю розривання відрізняється старий тип матеріалу виготовлення - капронова тканина із шаром акрилу зверху. Такі армійські підсумки мають свою ваду, що є істотним: є здатність пропускати воду всередину. Сховища для інструменту, як от граната, має високий рівень фіксації за наявності спеціальної стрічки, без шкоди допомагає зв'язати елементи й забезпечити повну безпеку. Механізми, що перешкоджають випадковому випаданню припасів, присутні, кільце захищене від випадкового впливу зовнішніх подразників. Не можна не згадати про підсумки для додаткових боєприпасів. Це утилітарні сумки, які використовуються для збирання гільз і патронів.

Поширені питання та відповіді

Які товари користуються попитом в категорії Військові сумки та підсумки?

Які товари з найнижчою ціною в категорії Військові сумки та підсумки?

Військові сумки та підсумки

Показати ще