Застосування тактичних розвантажувальних жилетів

Обов'язковою складовою тактичного спорядження по всьому світу стали розвантажувальні жилети, які пропонують спеціалізовані військові магазини. Їхнє призначення — транспортування зброї, боєприпасів і безлічі додаткових дрібних речей. Цей елемент одягу забезпечує комфортне носіння, зручний доступ і рівномірний розподіл ваги перенесеного вантажу, знижуючи навантаження на хребет. Практичність та універсальність зумовили його популярність не лише серед військових, зробили незамінною підмогою в бойових і похідних умовах. Цей предмет екіпірування часто використовують також мисливці, рибалки, страйкболісти та шанувальники інших військово-тактичних ігор. Він дає змогу найкраще розмістити на тілі потрібні предмети, структурувати та підвищити ергономічність розподілу з кращою градацією.

Конструкція розвантажувальних жилетів

Сучасний тактичний жилет випускають у різних конструкціях, які значно відрізняються від початкових варіантів. Здебільшого вони стандартні та оснащені великою кількістю різноманітних кишень. Також трапляються модифікації у вигляді корсета з відповідними каркасними елементами. Серед них є універсальні системи з кріпленням підвісних підсумків поясно-плечовим способом, вбудованим або з двома площами для кріплення (з'єднуються щільними ременями, вирізняються підвищеною місткістю). Для адаптації будь-якого жилета з урахуванням зросту та обводу тулуба зазвичай передбачені спеціальні ремені. Головна відмінність усіх військових розвантажувальних жилетів — наявність своєрідних кишень, з допомогою чого поступово розподіляється вага спорядження.

Переваги тактичного жилета

Цей тип екіпірування має такі якості та властивості, що вигідно відрізняють його від інших:

  • виготовляється переважно зі спецтканини Cordura (на основі дуже щільно переплетених нейлонових ниток, легка, але досить міцна, зносостійка),
  • одягається поверх одягу або бронежилета,
  • складається з продумано розміщених підсумків на грудях, животі, з боків,
  • правильно розподіляє вагу без перевантажень і дає змогу звільнити руки,
  • гарантує комфорт переміщення з максимумом боєприпасів,
  • не обмежує руху навіть у повній амуніції та по-пластунськи,
  • забезпечує надійну фіксацію та швидкий доступ до вмісту для збереження та економії часу на витягання,
  • виготовлений у різних кольорах і дає змогу вибрати потрібний варіант, що максимально зливається з місцевістю.

Різновиди армійських розвантажувальних жилетів

Усі вироблені сьогодні тактичні розвантажувальні жилети поділяють на дві категорії. До першої належать вироби з незнімними кишенями, до другої — зі знімними. Моделі з фіксованими підсумками не мають універсальної адаптованості, зате дешевші й витримують будь-яку тряску завдяки цілісній, добре прошитій, жорсткій конструкції. Модульні системи характеризуються адаптивністю, універсальністю та безліччю варіантів компонування. На знімних деталях і жилетній основі нашиті горизонтальні тканинні стрічки з прорізами — протягнувши в них стропу з тканини, можна легко закріпити або зняти будь-який елемент. Крім інтегрованого або набірного типу, різні модифікації відрізняються ремінним обмежувачем, який утримує рушницю або автомат на плечі під час ходьби.

Які розвантажувальні жилети є в каталозі ROZETKA

Підібрати та купити жилет в Україні з доставлянням у будь-який регіон можна на сайті ROZETKA. В інтернет-магазині запропоновані моделі різних кольорів, розмірів, комплектації та призначення:

Вибір спорядження залежить від певних умов експлуатації та індивідуальних потреб. Наприклад, різновиди для мисливців зазвичай постачаються з патронташами, підсумками для мисливського спорядження та сумкою для дичини. Варіації для рибалок вирізняються безліччю кишеньок для необхідних рибальських пристосувань та аксесуарів, виготовлені з полегшених матеріалів, не бояться намокання. Зі свого боку бойові розвантажувальні жилети спеціально розроблені для служби та найбільш просунуті в конструктивному плані. Різні жилети мають низку особливостей:

  • наплічні стропи — з розширювальними вкладками та можливістю регулювання по довжині;
  • плитоноски — з відділами для плит, які підсилюють засіб індивідуального захисту;
  • ущільнені стінки — з м'якою піною, що підвищує рівень комфорту;
  • сітчаста структура — для доброї амортизації та циркуляції повітря;
  • кріплення для рації — розміщені на зручних широких плечових лямках;
  • водовідштовхувальна мембрана — покриває надміцну високотехнологічну тканину;
  • люверси в нижній частині підсумків — обладнані для стікання води та конденсату;
  • евакуаційна ручка — пришита ззаду, слугує для перенесення/евакуації, незамінна під час спусків і підіймань на висоту, переправляння через водні об'єкти та багатьох інших випадків;
  • система швидкого скидання — дві великі напівавтоматичні застібки (фастекси) на плечових лямках і по два маленькі фастекси з боків;
  • можливість трансформації — за потреби виріб легко перетворюється на містку сумку.

Різноманітність запропонованого на сайті спецодягу дає змогу вибрати такий, що найкраще підходить для виконання завдань конкретної специфіки. Можна не тільки купити армійський розвантажувальний жилет, що відповідає всім параметрам, але й замовити пояс, ремінь та інші аксесуари з категорії тактичного спорядження.

Поширені питання та відповіді

Які товари користуються попитом в категорії Тактичні розвантажувальні жилети?

Які товари з найнижчою ціною в категорії Тактичні розвантажувальні жилети?

Які найдорожчі товари в категорії Тактичні розвантажувальні жилети?

Тактичні розвантажувальні жилети

Показати ще