Специфіка сучасної військової форми

Упродовж століть військова форма зазнавала значних змін — від барвистої та складної орнаментованої до утилітарного армійського камуфляжу. Сьогодні вона стандартизована та відповідає низці обов'язкових вимог, встановлених відповідними нормативними документами. До основних характеристик, що відрізняють її від аналогічної продукції для цивільних осіб, належать:

  • різноманіття кольорів для вибору потрібного варіанту для будь-якої місцевості,
  • детальна продуманість, що дає змогу в разі потреби трансформувати певні елементи з урахуванням погодних умов,
  • наявність численних кишень,
  • гранична акуратність пошиття/крою,
  • високий рівень практичності, комфортності та зручності,
  • безшумність під час носіння (мінімальне шарудіння),
  • підвищена міцність і зносостійкість.

Завдяки особливим споживчим властивостям, таке обмундирування є незамінним для військовослужбовців, а також чудово підходить як рибалкам, мисливцям, так і дачникам, і аматорам пейнтболу.

Матеріали для виготовлення тактичних костюмів

Масове виробництво тактичних костюмів з дотриманням стилістики ґрунтується на ретельно підібраних тканинах для досягнення необхідних характеристик. По-перше, це бавовна й котон — натуральні, екологічно чисті та гіпоалергенні, повітропроникні, легкі та гігроскопічні. По-друге, широке застосування знаходять поліестер та спандекс, що значно покращують волокна натурального походження. За рахунок якісних синтетичних домішок вироби стають набагато еластичнішими та міцнішими. До того ж, вони практично не мнуться, стійкі до забруднень і зношування, легко відмиваються і швидко сохнуть.

Окреме місце в текстильній промисловості займає рипстоп зі своєрідним картатим або ромбоподібним малюнком. Так називається група матеріалів, що розпізнаються за комбінованим переплетенням і зміцненою, нерозривною армованою ниткою. З них відшивається формостійкий, незаймистий і високоміцний спецодяг, що витримує серйозні навантаження. Ще один плюс — якщо на поверхні утворюються проколи або порізи, багаторазово "зміцнена" структура не рветься далі.

Види військової форми

Основна класифікація військової форми передбачає поділ за сезонами:

  • літня — гранично полегшена для комфорту в найспекотнішу пору року, захищає від палючих сонячних променів і укусів комах;
  • зимова — навпаки, максимально утеплена, щоб зігрівати в холоди, досить вільна й не заважає активним діям;
  • весняна — уже не така тепла, але ще й не надто легка, водночас вологозахисна та вітронепродувна;
  • осіння — націлена на великий захист від вологи і вітру, а також зігрівання в разі похолодання;
  • демісезонна — враховує особливості примхливої погоди в міжсезоння, не допускає переохолодження і водночас не створює парниковий ефект, а також характеризується швидким висиханням, що є актуальним у зв'язку з частими дощами.

Вибір військової форми на сайті ROZETKA

В інтернет-магазині можна купити військову форму і для ЗСУ, і для особистих потреб, підібрати все необхідне, починаючи з тактичного костюма, закінчуючи ременем та берцями. Розмірний ряд речей стандартний, забарвлення — від оливи та хакі до мультикаму та пікселя. Різноманітність також стосується варіантів комплектації, але в обов'язковий мінімум зазвичай входять:

  • куртка — частіше пряма, з досить широкими рукавами та коміром-стійкою, з липучками під відзнаки, застібається на блискавку, липучку й невидиму планку з внутрішньої сторони, по центру буває петелька для пристібування шевронів або відзнак;
  • футболка — здебільшого характеризується різкими, кутастими формами, відсутністю мішкуватості, підкресленою талією, навмисно розширеною лінією плечей;
  • штани — Як правило, з пришивним поясом, з центральною потайною застібкою на блискавку й ґудзик, з ущільненою частиною на колінах, ширина по низу регулюється контактною стрічкою.

Різноманітні комплекти тактичних костюмів можуть включати гольфи з одношаровим коміром, кофти й сорочки, жилети й кепки. Деякі додатково укомплектовані, наприклад, плитоноскою з трьома знімними підсумками, наколінниками та налокітниками. Також в асортименті водонепроникні костюми-дощовики та пончо з чохлом (у поєднанні з підстібкою використовується як спальний мішок). У кожного виробу свої переваги для використання в конкретній ситуації та гарантій абсолютного комфорту.

Поширені питання та відповіді

Які найдорожчі товари в категорії Військова форма?

Показати ще