Серед армійців, піших мандрівників і простих прихильників відпочинку на природі популярні швейцарські ножі складаного типу. Це такі багатофункціональні пристрої, що мають клинок і кілька супутніх елементів. Крім класичного ножа, виробники монтують у конструкцію ще викрутки, відкривачки, штопори й багато іншого. Тому сказати одним словом, для чого призначений цей прилад, не можна, оскільки ним можна зробити практично все.

Особливості швейцарського ножа

У складеному стані всі інструменти розташовуються усередині руків’я. Приводиться в дію будь-яка з деталей прокручуванням її по її внутрішньому шарніру. Руків’я презентується споживачам у корпусі з пластику червоного відтінку. Також можна знайти моделі з алюмінію з хрестом і щитом, що схожі на герб Швейцарії. Попри назву, швейцарські армійські ножі майже ніколи не експлуатувалися в таких цілях. Пристрій призначався як допоміжний інструмент для поліпшення умов життя, видобутку та приготування їжі або для ремонту чого-небудь.

Перевага ножів швейцарського виробництва полягає у довічній гарантії. Виробники надають сертифікат якості та гарантію не на один рік, а на десятиліття, що підвищує рівень довіри серед споживачів. Вони міцні, зносотривкі та надійні, оскільки зроблені спеціально для польових умов. Вироби комфортні, легкі та прості в експлуатації. Допомагають впоратися з різними завданнями як у подорожі, так і в домашніх побутових справах.

Класифікація ножів і їхнє призначення

Систематизують оригінал приладу лише за кількома критеріями. Виробники випускають два типи — складані та нескладані. Відрізняються вони розмірами та кількістю додаткових елементів. Перші моделі значно компактніші, хоча можуть вміщати більше деталей.

За матеріалом виробництва виділяють три основні різновиди — пластикові, алюмінієві, сталеві. Вони стійкі до механічних пошкоджень. Під час вибору товару за матеріалами варто враховувати інтенсивність експлуатації, місце застосування і власні переваги. Фахівці зі швейцарських ножів радять завжди звертати увагу на призначення моделі, руків’я та оригінальний дизайн.

Можна знайти моделі, призначені для певного контингенту. Є ножі для жінок і чоловіків, для солдатів і офіцерів, для рибалок, моряків, годинникарів, курців і інших верств населення планети. Універсальність приладу дає змогу використовувати їм кожному охочому.

Класифікуватися ножі можуть також за застосуванням і наявністю додаткових інструментів. Є продукція, що має 4 деталі, а є такі, що цілих 15. У класичну та найпростішу конструкцію популярні виробники вміщають штопор, відкривачку для пляшок зі скла, викрутку, консервний ніж, ножиці, ніж. Просунутіші та дорожчі вироби доповнюються кільцем для ключів, шилом, пилкою для дерева, напилком, універсальним гачком, пінцетом, зубочисткою, плоскогубцями. А з розвитком технологій з'явилися й модернізовані доповнення — світлодіод, флешки, альтиметр, рідкокристалічний годинник, лазерна указка, плеєр.

Популярні виробники

На ринку товарів були популярні серед споживачів дві фірми — Wenger і Victorinox. Сьогодні продукція першого бренда вже не випускається, однак на прилавках ще можна знайти останні моделі від компанії. Вони випускали щороку близько 50 000 ножів. Обидві компанії виробляли продукцію у Швейцарії й мали схожу форму, вміст та зовнішній вигляд. Щоб знати, як відрізнити ці дві фірми між собою, досить подивитися на логотипи. У Victorinox емблема хреста оточена щитом із двосторонньою симетрією, а у Wenger хрест поміщений в округлений квадрат із чотиристоронньою симетрією.

Можна також знайти продукцію від менш популярних брендів EGO Tools, Тотем і Swiza. Остання компанія випускає не такі багатофункціональні прилади. Часто їхні вироби мають усього 4 елементи, які можна застосовувати будь-де. Вони мають гарні показники зносотривкості, витримує перепади температури та вологості. Швейцарські ножі практично не затупляються й не піддаються впливу харчових кислот.

Обрано 1570 товарів

Показати ще