Кишеньковий ніж Opinel №12 VRN (204.63.32)

Код:  227597059
Матеріал клинка

Кишеньковий ніж Opinel №12 VRN (204.63.32)

Код:  227597059

Є в наявності

846

Гарантія. 3 місяці Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ножі Tradition мають традиційну форму рукоятки, а також клинок у формі ятагана, і можуть бути використані в самих різних ситуаціях - від пікніка до полювання. З 1980-го року в колекції Tradition налічується дванадцять розмірів, 1-12. Зараз номери 1 і 11 не випускаються.

У розмірах 6-12 клинок надійно фіксуються у відкритому положенні завдяки системі замикання Virobloc®, створеної Марселем Опинелом в 1955-му році.

 

Клинки у формі ятаган у цій серії зроблені із сталі з високим вмістом вуглецю. Таке утримання дає змогу досягти чудовою твердості сталі після термообробки, тим самим гарантуючи відмінні показники різу, міцності і заточування.

При цьому у вуглецевої сталі низький опір до корозії. Тому рекомендується уникати вологою навколишнього середовища, сушити і змащувати клинок маслом після використання. Оскільки сталь не містить хрому, то заточування ріжучої кромки клинка набагато легше, ніж клинка із сталі з вмістом хрому.

Чому ножі Opinel так популярні у світі? Перші із представників цього бренду з'явилися понад століття тому. Це були моделі традиційного дизайну з якісних, і знову ж — традиційних, матеріалів. За великим рахунком, ця особливість збереглася і по сьогоднішній день. Однак модельний ряд істотно виріс і тепер представлений кількома лінійками, в які входять ножі повсякденного призначення, туристичні, кухонні, філейні, садові. Вони бувають різного розміру, виготовляються з нержавіючої та вуглецевої сталі; для рукояток використовується не тільки натуральне дерево, але і сучасні різновиди пластику. Всі ці ножі враховують найменші нюанси використання в кожному з призначень, а тому вони максимально зручні, надійні, ефективні. За столітню історію виробництва, мільйони покупців змогли на власному досвіді переконатися в тому, що ножі Opinel не підведуть свого власника навіть у тому випадку, якщо вони інтенсивно використовуються протягом довгого часу.

Характеристики

Матеріал клинка
Матеріал ручки
  • Дерево
Загальна довжина, мм
  • 280
Дивитися всі характеристики →

Відгуки покупців 2

  • Евгений Сербулов
    Відгук від покупця. Продавець: BRO CENTER

    В додачу до попереднього коментаря, то це не дуже "кишеньковий" ніж. Щодня такий тягати... Великуватий. 8-9 це кишенькові, як на мою думку. 6-7 це "пірочинні" (дитячі) для маленької руки.

    Переваги:
    Вже перераховані
    Недоліки:
    Відсутні
  • Евгений Сербулов
    Відгук від покупця. Продавець: BRO CENTER

    Чудовий ніж, з простою і надійною конструкцією. Матеріал руків'я з буку досить зручно сидить в руці. Не розумію тих людей які кажуть що він не зручний(це складний ніж з доволі довгим лезом і суцільним руків'ям, яким він має бути? За свою ціну з нормальним лезом) . Незважаючи на певну массивність доволі легкий і дозволяє добре утримувати при різанні салатів, фруктів, ковбаси і м' яса на пікніку чи в дорозі, за рахунок довжини і товщини леза легко і зручно ріже хлібину. Це не ніж "виживальщиків", не мачете, не сокира, як деякі починають його використовувати(або потребувати від нього тих функцій). ЦЕ ДОБРИЙ НІЖ ДЛЯ : спланованного виходу на природу, пікніку чи подорожі( він складний на відміну від кухонників, і тому не може відноситися до холодної зброї(в додачу ще й по купі інших параметрів) але за рахунок складання поліцаї вже не домахаються). При подорожі, пікніку і тд. за рахунок розмірів і властивостей леза виконує функції повноцінного кухонного ножа. Простота в обслуговуванні і достатньо надійна фіксація леза від випадкових відкривань чи закривань. Лезо з углеродки має файні ріжучі властивості і довше тримає заточку(щоправда потребує, не обов'язково, але бажано, деяких маніпуляцій з травлення).

    Переваги:
    Ціна, якість леза, простота конструкції і обслуговування(розбирається елементарно, а тим в кого руки ростуть не зі ##### і буде бажання легко буде виготовити інше руків'я (якщо з оригіналом щось буде)
    Недоліки:
    В кожного ножа є свої функції, якщо використовувати відповідно них - то ВІДСУТНІ. Якщо використовувати не за призначенням - то весь ніж(шукайте відповідно до тих цілей що плануєте робити!)

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».