Мисливський ніж Grand Way Засапожный (99140)

Код:  256704691
Довжина клинка, мм
  • 178
Матеріал клинка
Вага з піхвами, г
  • 214

Мисливський ніж Grand Way Засапожный (99140)

Код:  256704691

Немає в наявності

1 529

Гарантія. 3 місяці Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Компанія Grand Way успішно працює на ринку України вже понад 10 років. Основною метою компанії є виробництво ножів, які задовольняють запити як найвимогливіших покупців, так і запити людей, які орієнтуються на невисоку вартість і простоту, але при цьому надійність продукції.

Товари Grand Way будуть цікаві для людей, що захоплюються активним відпочинком, полюванням, риболовлею, подорожами. Останнім часом зусилля компанії спрямовані на структурну зміну підходу до виробленої продукції шляхом впровадження системи контролю якості. На сьогоднішній день ножі Grand Way — це високотехнологічний, естетично привабливий продукт, впевнено лідирує в ніші середнього сегмента ринку.

Сучасні засапожные ножі є породженням теорії про те, що у давньоруських воїнів був особливий ножа, що носиться, соответвественно, за халявою сокири. Цей теоретичний ніж є об'єктом суперечок вже не один рік. Однак, як це нерідко буває, не тільки в ножовий сфері, навіть сумнівна концепція, може лягти в основу цілком реального виробу.

За задумом наших предків, нібито, ніж-засапожник – це якийсь допоміжний інструмент, який міг бути і «зброєю останнього шансу» взагалі, і для будь-якого раптового нападу, зокрема. Крім усього іншого, в теорії, засапожник міг використовуватися і як господарсько-побутової ніж, наприклад, при ремонті тих же стріл кінним лучником. І у нього такий ніж зручно розташований «під рукою»: його легше діставати з високого чобота, ніж з поясних піхов, як пішому воїну.
Археологи знаходили в деяких похованнях воїнів якісь невеликі клинки, лежать в районі гомілки, хоча однозначних доказів того, що це саме ті самі засапожные ножі та відтворити на їх основі точну модель – такої можливості зараз немає.

Передбачається, що за формою це був ніж з прямим клинком, у перерізі клиновидний, виготовлений тогочасними майстрами методом ковальської зварювання різнорідних металів. Передбачувана довжина ножа була близько 120-210 міліметрів, товщина обуху – 4-5 міліметрів.

Клинок ножа мисливського Засапожный виконаний з цікавою за характеристиками стали 50х14 МФ, наділяє його нержавеемостью, зносостійкістю і опірністю навантажень. Ніж Засапожный довго зберігає робочу заточку і легко точиться, як у домашніх, так і в похідних умовах.

Рукоятка з горіха пройшла обробку спеціальним просоченням і не боїться вологи. Передня частина рукояті, її торець, захищена і прикрашена гарним бронзовим больстером, виготовленим за допомогою лиття. Сучасний ніж Засапожный від компанії Grand Way оснащений клинком в 178 міліметрів довжиною і товщиною в обухові 2.4 міліметра. Загальна довжина ножа дорівнює 308 міліметрів. Як і в «автентичних» реконструкціях ножів, Засапожный від Grand Way для зручності виймання краще використовувати з темляком, для кріплення якого в рукояті передбачено спеціальний отвір.

Засапожный ніж Grand Way ручної роботи – це полегшений варіант бивачного ножа, який стане в нагоді як для обладнання табору в польових умовах, організації стоянки в поході і приготування їжі. Виконаний у традиційному слов'янському і козацькому стилі, цей ніж ручної роботи поєднує в собі красу і функціональність, які припадуть до душі мисливцям, рибалкам і туристам, і роблять її гарним подарунком.

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 31
Товщина клинка, мм
  • 2.4
Довжина клинка, мм
  • 178
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».