Кишеньковий ніж Cold Steel AD-15 (58SQ)

Матеріал клинка

Кишеньковий ніж Cold Steel AD-15 (58SQ)

Продавець:BRO CENTER

4.5/5  ( 249 оцінок )

8 820

Немає в наявності

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж моделі AD-15 створений робочою групою інженерів компанії Cold Steel і відомого ножов дизайнера Ендрю Демко (Andrew Demko). Від першої, кастомної розробки, ніж, уявлень вашій увазі, відрізняється тільки матеріалами – всі креслення, допуски, контур і загальна ідея збереглися недоторканними. На початку матеріалами руків'я, виступали титан і сталь, але, оскільки вони робили быльши и без того немаленький виріб, було прийнято рішення замінити їх на алюміній і G-10.

Клинок типу Drop Point із сталі S35VN. Подібне поєднання вважається користувачами найбільш універсальним, бо може вирішувати широкий спектр завдань. Викид клинка можливий однією рукою завдяки шпенькам у формі усіченого конуса з рифленням. На обуху присутнє фальшлезо й насічка для упору великого пальця.

Головним і легко впізнаваною особливістю ножа AD-15 є руків'я з замком, який Ендрю Демко, його винахідник, називає Scorpion Lock. По суті, це творче переосмислення традиційного Back Lock, але, скажімо так, переосмислення дуже глибоке. Якщо Back Lock вам потрібно натиснути на «коромисло», прибрати пальці з паза рукоятки, в який буде повертатися клинок, а потім повільно і акуратно, двома руками скласти ніж, то в моделі AD-15 спокійно, великим пальцем руки відкидаєте фіксуючий ригель з штифта на клинку і складаєте ніж однією рукою. Вісь обертання ригеля (англ. "yoke") розташована на спейсері, в якому знаходиться підтискаюча сталева пружина. Сам ригель виточений з алюмінію 6061. Лайнери сталеві накладки з міцного і надійного G-10. Підпальцева виїмка на руків'ї виражена, ніж зручно лежить в долоні, незважаючи на досить незвичне відчуття від головної деталі замку.

Невелика вага та розмір, двопозиційна кліпса та затвердження компанії Cold Steel дозволяє віднести модель AD-15 до ножів щоденного носіння.

Характеристики

Товщина клинка, мм
  • 3.8
Матеріал клинка
Загальна довжина, мм
  • 213
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».