Арафатка-шемаг MFH 100% бавовна однотонна колір чорний (16501А)

1 відгук

Код:  285489233

Арафатка-шемаг MFH 100% бавовна однотонна колір чорний (16501А)

1 відгук

Код:  285489233

Продавець:SURVIVOR

4.8/5  ( 45 оцінок )

377

Немає в наявності

12

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Арафатка-шемаг MFH 100% бавовна однотонна Колір Чорний (16501A)

Історія появи арафатки:

Арафатка є традиційним арабським головним убором, це хустка з матерії квадратної форми, як правило виготовлений з бавовни,

Більш звичне нам слово арафатка має кілька назв (Арабська, kufiyyah, більш поширена назва Ghutrah, Shemagh або Mashadah, в перській мові шарф-арафатка звучить як, Chafiye, а в курдському Cemedani).

Арабська арафатка поширена в посушливих районах і використовується для захисту від прямого впливу сонця, а також для захисту рота і очей від вітру з пилом і піском.

Арабська арафатка отримала широку популярність починаючи з 1960-х років у зв'язку з початком палестинського руху опору, коли чорно-білий шарф, став незмінним супутником лідера Палестини Ясіра Арафата.

Цей головний убір став популярний в США в кінці 1980-х років. На початку 2000-х років вона стала модним аксесуаром в Токіо.

Арафатка стала офіційною частиною форми британських солдатів, які служили в Близькосхідному регіоні, у військах вона отримала назву shemagh, шемаг. Завдяки своїм корисним властивостям Арабська арафатка стала елементом екіпіровки в поліції Палестини, в армії Судану Сил, арабському легіоні, Йорданських збройних силах і лівійської армії.

Австралійські спецпідрозділи, також використовували арафатку, під час війни у В'єтнамі, Іраку та Афганістані в залежності від театру бойових дії, забарвлення арафатки була оливкового, пісочного або кольору хакі з чорним рядком. Практичність і зручність в посушливому навколишньому середовищі, пояснює популярності арафатки у солдатів різних країн.

Класичний шийну хустку Shemag

Для захисту від сонця, пилу, піску тощо.

Завдяки розміру можливі різні варіанти носіння

Розміри: близько 110 x 110 см

Матеріал:

100% бавовна

Характеристики

Матеріал (склад)
  • 100%хлопок
Країна реєстрації бренду
  • Німеччина
Дивитися всі характеристики →

Відгуки покупців 1

  • Антон
    Відгук від покупця. Продавець: SURVIVOR

    Все понравилось , черный шимаг получил, все целое, стиралось в машинке на щедящем режиме, но походу лучше этого больше не делать)