Ніж Fallkniven "Forest Knife Black" (S1bz)

Ніж Fallkniven "Forest Knife Black" (S1bz)

Продавець:BRO CENTER

4.5/5  ( 249 оцінок )

7 827

Немає в наявності

Гарантія. 12 місяців Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

За 25 років роботи в сегменті холодної зброї компанія Fallkniven придбала величезний досвід у всьому, що стосується ножів. Співробітники компанії є мисливцями і туристами з багаторічним стажем і тому знають про те, яким повинен бути ніж. Ці знання знайшли відображення і в дизайні, і в способах виробництва ножів Fallkniven – вони безпечні, зручні, надійні і гострі, вони втілюють у собі всі якості ідеального ножа. В цілях безпеки постійно проводиться якісна перевірка ножових виробів у Технологічному університеті р. Лулео (Франція). Отримані результати дозволяють гордо і впевнено стверджувати, що ножі Fallkniven з нержавіючої сталі – найбільш міцні ножі серійного виробництва у всьому світі! Шведська фірма Fallkniven - провідний спеціаліст на ринку ножів з 1984 року, сімейне підприємство, коріння якого відбуваються з глибин регіону Норботтен в Швеції. Почавши свою діяльність в 1984 році, на сьогоднішній день по всьому світу компанія визнана одним з провідних шведських фахівців ножового мистецтва. Перші фірмові ножі почали випускати в 1987 році, а сьогодні це виробництво стало основним видом діяльності компанії Fallkniven.

Ніж Fallkniven S1 – ідеальний ніж для будь-яких робіт у лісі, горах, а також для мандрівників і скелелазів, для яких вагу і надійність ножа первоочередны.

Мисливці також знайдуть цей ніж дуже зручним для оброблення дичини, т. до. його клинок виготовлений з високоякісної японської ламінованої стали VG10 і має оптимальну довжину в 13 див При вазі в 190 грам така довжина є оптимальною. Багато років у Європі, так і в середовищі досвідчених мисливців пострадянського простору (не без медіа-підтримки, зрозуміло) вважалося, що оптимальним мисливським ножем є той, який має клинок не більше 7,5 див. Але, поклавши руку на серце, такий клинок – варіант для щоденних, а не спеціальних потреб. Погляньте на ножі професійних різників і ви побачите, що вони використовують ножі з клинками від 13 див. Висновок напрошується сам собою.

На клинку у моделі Fallkniven S1 японська ламінована сталь VG10 з твердістю 59 HRC. Це технологічний тришаровий пакет з Японії, центральний шар якого виготовлений безпосередньо з VG10, а обкладки - з більш м'якої сталі марки 420J2. Така структура збільшує пружність клинка при бічних навантаженнях.

У торці рукояті з резинопластика Thermonum розташовується отвір під темляк. В даному ножі хвостовик ще й виступає з рукояті на кілька міліметрів, що дозволяє наносити удари по торцю ножа без страху зашкодити резинопластиковое покриття. Сам резинопластик марки Thermorun, за інформацією від виробника, був спеціально створений для використання в складних умовах півночі і витримує великі перепади температур. З чого випливає, що ніж можна сміливо експлуатувати в будь-яких кліматичних і природних умовах.

Крім матеріалів, зовсім не зайвим буде приділити увагу строю клинка і формі його ріжучої кромки (РК). Линзовидная заточка (ЛЗ) типу Convex значно відрізняється від традиційної заводський заточування практично всіх виробляються на сьогоднішній день серійних ножів. Клинки абсолютної більшості серійних ножів мають виражені спуски різної форми і РК у них виведена у формі букви «V». ЛЗ же відрізняється геометрія клинка і своєю формою забезпечує досягнення високої ефективності різу, одночасно гарантуючи великий запас міцності РК. До речі, варто відзначити, що найкращі японські катани мають аналогічну форму перерізу, тому як при рубці клинок з ЛЗ зустрічає найменший опір матеріалу порівняно із вязнущими клиноподібної і увігнутою заточками. Так само наявність ЛЗ підвищує ефективність роботи з твердими матеріалами (великими кістками при обробленні дичини, при роботі по дереву тощо). Ріжуча кромка і клинок відрізняються найбільш високою міцністю при резе і рубають удари саме при линзовидной заточуванні.

Характеристики

Товщина клинка, мм
  • 5
Твердість клинка
  • 59 HRC
Загальна довжина, мм
  • 247
Колір
  • Чорний
Країна реєстрації бренду
  • США
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».