Меч Клеймор Grand Way 9141

Код:  336752179
Довжина клинка, мм
  • 1030
Матеріал клинка

Меч Клеймор Grand Way 9141

Код:  336752179

Є в наявності

3 822

Гарантія. 3 місяці Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Grand Way 9141 – розкішна репліка дворучного меча шотландських горян, клеймору. Цей великий і красивий меч прикрашений, королю підстати. Він стане чудовою прикрасою інтер'єру в середньовічному стилі. Стане він і вагомим внеском в інтер'єр керівника (все-таки символ верховної влади, як ні як).

Назва цього меча походить від шотландського "claidheamh mòr" - "великий меч". Дворучні мечі були дуже популярні з XV до XVII століття. Шотландці активно використовували їх, як у постійних сутичках із загарбниками-англійцями, так і проти один одного. Клани вічно сварилися і не ладнали з різних приводів. Остання битва, в якій документально відзначено використання клейморів — битва при Кіллікранці, що сталася у 1689 році.

Так що, у цього дворучника справді славна історія! Не дивно, що шотландський дворучний меч став одним із символів цієї країни. Відрізнити клеймор з інших мечів досить легко. Перехрестя його гарди характерно спрямоване під кутом вперед, а дужки, що звужуються до закінчення, зазвичай прикрашаються стилізованим зображенням чотирилистої конюшини (кельтський символ удачі).

Зараз клеймор можна побачити не лише в музеях та арсеналах стародавніх замків, а й у багатьох фільмах та серіалах. Режисери люблять озброювати героїв-шотландців цим
Клеймором справді значний, вражаючий меч. Тому він просто чудово виглядатиме на вашій стіні.

Сувенірна репліка від Grand Way зроблена з полірованої нержавіючої сталі та має розміри один до одного із реальними зразками. Вона виглядає як справжній меч. Вона важить як справжній меч. Вона дзвенить, як справжній меч. Та й оформлена вона відповідно справжньої зброї короля!

Прикраси на середньовічну зброю рідко завдавали просто так. Найчастіше, у них ховався якийсь сенс, посил. Інформація, закладена у зображення, була вкрай важливою в епоху тотальної неписьменності. Середньовіччя дуже часто розмовляло мовою символів, знаків, малюнків, форм та кольорів.

В оформленні саме цього клеймору особливо звертає на себе увагу зображення лева і єдинорога, що б'ються, на масивному навершиі. Добре відомо, що пара єдинорогів підтримує на гербі щит Шотландії, а лев – здавна символ Англії. Ця вічно битва пара давно відома багатьом у Великій Британії. Та що там, адже навіть у казках Льюїса

Керолла є рядки: «Вів за корону смертний бій із Левом Єдиноріг».

Про такий розкішний меч можна розмовляти дуже довго. Тому насамкінець скажемо одне: «Якщо ви – любитель всього, що пов'язане з епохою середніх віків, якщо серце ваше не байдуже до Шотландії та її історії, то мати такий меч у своєму домашньому арсеналі ви просто зобов'язані!».

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 50
Товщина клинка, мм
  • 4.9
Довжина клинка, мм
  • 1030
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».