Мисливський ніж Grand Way 2893 LWD (дамаск)

Код:  336752521
Довжина клинка, мм
  • 135
Матеріал клинка
Вага з піхвами, г
  • 230

Мисливський ніж Grand Way 2893 LWD (дамаск)

Код:  336752521

Є в наявності

4 641

Гарантія. 3 місяці Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Grand Way 2893 LWD (дамаск) — фіксований мисливський ніж з клинком з дамаської сталі.

Що таке мисливський ніж?
Ножі мисливців традиційно виділяють в окремий тип. В наш час їх все рідше і рідше застосовують за початковим призначенням — для добивання і самооборони від звіра. Тим не менш, ніж усе ще залишається необхідним елементом спорядження будь-якого серйозного мисливця. Оброблення видобутку, облаштування табору або стоянки, приготування їжі – завдань для гарного міцного ножа на полюванні все ще безліч. Не останньою є статусна роль мисливського ножа. Адже в кращого мисливця і ніж повинен найкращий!

Що таке дамаська сталь?
Дамаська сталь овіяна безліччю легенд і таємничих історій. Насправді "дамаскирование" – один з найдавніших відомих способів одержання високоякісної сталі. Дамаск в середньовіччя і початку нового часу славився мистецтвом своїх кузнєцов. Цей Сирійське місто століттями був центром виробництва і ринком, на якому можна було придбати мечі, шаблі, ножі і кинджали найкращої якості. І хоча дамаську сталь вміли робити не тільки в Дамаску, така назва закріпилася за нею міцно і цілком виправдано.

Головний принцип отримання "дамаску" – багаторазова проковування багатошарової заготовки, що призводить до перемішування твердих і в'язких шарів сталі. В результаті вдавалося отримати тверді, міцні і при цьому не крихкі клинки з характерним хвилястим або зернистим малюнком на поверхні.

Довгий час дамаски були одними з кращих сортів сталі, доступних людству. Одним з нечисленних його недоліків (крім складності і трудомісткості виробництва) можна назвати, мабуть, лише майже повна відсутність у заготівлі легуючих елементів, а значить – малу корозійну стійкість. Тому, якісний дамаський клинок чудово ріже і довго не втрачає гостроту, але потребує уваги та догляду.

Характеристики ножа Grand Way 2893 LWD.
Клинок Grand Way 2893 LWD, довжиною 270 мм і товщиною 3.8 мм по обуху, виготовлений із дамаської сталі. Заявлена твердість сталі в це ножі становить 59-61 за Роквеллом, що є досить високим показником. Клинок міцний, його можна заточити по-справжньому гостро. Дерев'яна зручна рукоять. Больстер і навершя прикрашені литтям у вигляді рослинного орнаменту. Дизайн ножа можна назвати класичним. Grand Way 2893 LWD – виглядає презентабельно і багато.

Колись такі клинки вважалися справжнім скарбом. Вони були доступні тільки королям та шахам. Зараз ви можете купити справжній мисливський ніж з клинком з дамаської сталі в інтернет-магазині Grand Way не виходячи з дому. Знадобиться тільки бажання і пара кліків мишкою. Не відмовте собі в цьому задоволенні, мисливський ніж Grand Way 2893 LWD може стати чудовим поповненням вашої колекції, так і цінним подарунком, який запам'ятають надовго.

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 30
Товщина клинка, мм
  • 3.8
Довжина клинка, мм
  • 135
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».