Тепловізійний приціл Iray Geni GL35R

1 відгук

Код:  351503532

Тепловізійний приціл Iray Geni GL35R

1 відгук

Код:  351503532

Продавець:Оптичні Системи

4.7/5  ( 42 оцінок )

104 300

Є в наявності

21

Гарантія. 24 місяці офіційної гарантії від виробника Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Тепловізійний приціл з лазерним далекоміром Iray Geni GL 35R

Зустрічайте новинку 2021 року - Iray Geni GL 35R – високотехнологічний продукт відомого виробника з Китаю. Компанія удосконалила попередню серію Saim, на базі якої вийшла лінійка тепловізійних прицілів з інтегрованим лазерним далекоміром. Мобільний пристрій поміщено в один оптичний канал який добре вписується в загальний концепт. Дальність роботи до 1000 метрів дозволяє закрити весь спектр завдань для будь-якого типу полювань. Виявити ціль розміром з людину або тварину типу: лось або олень можна з відстані понад 1800 метрів, автомобіль буде помітний з 2,4 кілометрів. Технічних можливостей прицілу з тепловізором достатньо для «ювелірної» роботи по великим цілям з «космічних»для нічних видів полювань дистанціях. Можливість ведення прицільного вогню з відстані 500+ була високо оцінена вимогливими мисливцями, тепер не потрібно використовувати додаткове обладнання для обчислення відстані. Потренуватися в снайпінгу можна, завдяки тактичним, електронним визирам, які повторюють концепцію FPP оптики, з сіткою в першій фокальній площині.  

Новинка від Iray отримала передові надчутливі ІЧ-сенсори iRay Technologyтм. Це швидкісні матриці FPA розміром 384x288 pix. з щільністю посадки детекторів 12 мкм. Гранично високий показник температурної чутливості NETD <40 mK здатний уловлювати мінімальні випромінювання і будувати якісну картинку навіть при повній відсутності видимості. Оптичного збільшення від 2,8 до 11,2 х достатньо для комфортної роботи по малогабаритним цілям. Широкий кут поля зору допоможе швидко виявити об'єкт полювання. Для точної стрільби винесенням на середніх дистанціях стрілок може скористатися тактичними сітками. Тепловізійний приціл Iray Geni GL 35R відгуки від стрільців, які спробували його в реальних бойових умовах, отримав тільки хвалебні. Висока стійкість до ударних навантажень до 1000g допускає використання на всіх цивільних калібрах, включаючи снайперські. Захист від вологи на рівні IP67 дозволить не турбуватися за збереження в будь-яких погодних умовах, незважаючи на наявність погодних опадів.

Ключові особливості

  • Приймач теплового випромінювання 384x288 pix. @ 12 мкм (iRay Technology); 
  • Тип матриць - VOx (оксид ванадію); 
  • Частота оновлення кадрів тепловізора - 50 Гц; 
  • Поріг теплової чутливості (NETD <40 mK);
  • Германієвий об'єктив F35/1.0 з фокусуванням від 5 м; 
  • Оптичне збільшення 2,8 - 11,2, цифровий зум 1x/2x/4x; 
  • Поле зору, градусів/м на 100 м - 7,5 х 5,7/13,1 х 10; 
  • Дальність виявлення тепло-контрастних цілей — 1818 м; 
  • Час включення тепловізора менше 3 секунд; 
  • Зручне управління за допомогою 3-х кнопок; 
  • Кольоровий OLED дисплей 1024x768 пікс; 
  • Настройка різкості для різних умов спостережень, 4 режими; 
  • Функція PiP (картинка в картинці) для точного прицілювання; 
  • Опція поліпшення якості зображення «ultraclear»;  
  • Вісім типів прицільних сіток, масштабовані; 
  • Можливість зміни кольору (4 типи) і яскравості світіння прицільних міток; 
  • Чотири профілі пристрілки на різні дистанції/зброю; 
  • Ціна кліка 17 мм на 100 метрів, запас ходу 15 mil на 100 м; 
  • Лазерний далекомір, дистанція до 1000 м, похибка 1 м; 
  • Функція – «пристрілка одним пострілом»;
  • П'ять колірних палітр відображення; 
  • Міцний металевий корпус, вологозахист (клас IP67); 
  • Система живлення – 1 батарея типу 26650;  
  • Час автономної роботи до 7 годин; 
  • Можливість підключення зовнішнього джерела живлення (USB Type-C); 
  • Приціл тримає віддачу калібрів до 1000g (12 кал., 9.3x64, .375H&H); 
  • Діапазон робочих температур: -45°C..+50°С; 
  • Габарити 195 x 71 x 61 мм; 
  • Вага 0,49 кг.

Тепловізійний модуль

В основі прицілу лежить тепловізійний модуль, побудований на високопродуктивних матрицях FPA власного виробництва - iRay Sensor Ceramic. Це оксид ванадієві (VOx) неохолоджувані мікроболометри розміром 384x288 pix з щільністю посадки детекторів 12 мкм. Спектральний діапазон чутливості 7,5–13,5 мкм потрапляє в «вікно»прозорості земної атмосфери, яка не створює перешкод для сигналу. Модуль працює в довгохвильовій частині ІЧ-спектра (LWIR Long-wavelength infrared), яка повністю задовольняє вимогам для виявлення випромінювання при температурах від -50 до +50°C Тепловізор прекрасно бачить крізь атмосферні перешкоди у вигляді щільного туману або диму. Поріг температурної чутливості NETD (Noise Equivalent Temperature Difference) <40 мК, свідчить про можливості розрізняти мінімальні відхилення градієнта температури і будувати якісні сигнатури з високим рівнем деталізації. Частота оновлення кадрів модуля 50 Гц, спостереження можна вести навіть за швидко персуваючимися цілями без втрати якості, ривків і залипання.


Потужний германієвий об'єктив

Приціл Iray Geni GL 35R оснащений германиевым об'єктивом F35/1.0, фокусування ручне на об'єктиві. Оптичне збільшення дорівнює 2,8 х, доступний цифровий зум до 11,2 крат. Збільшувати картинку можна плавно і дискретно з кроком x1, x2, x4. Кут поля зору на мінімальному збільшенні дорівнює 7,5 х 5,7 градусів, що в метричній системі буде відповідати видимої на видаленні 100 м області простору в 13,1 х 10 метрів. Слід пам'ятати, що зі збільшенням кратності прицілу, ширина поля зору буде зменшуватися пропорційно. Можливостей прицілу цілком достатньо для спостереження, точного прицілювання і супроводження рухомих цілей. Об'єктивна лінза прицілу діаметром 35 мм виконана з металу Германія (32Ge), який на відміну від скла денної оптики, повністю прозорий в ІЧ-діапазоні. На об'єктиві є захисна кришка з відкидним механізмом. Навести різкість на об'єкт можна, обертаючи низькопрофільне кільце на об'єктиві, тактильний виступ для пальця допоможе швидко його знайти і повернути в потрібну сторону. Маніпулювати тонкими налаштуваннями можна не знімаючи рукавичок.

Дальність виявлення до 1818 м

Розробникам IRay вдалося втілити в реальність недавні мрії мисливців та професійних стрільців. Здатність бачити на відстань понад 1800 метрів вважалася недосяжною, особливо для компактних версій тепловізорів. Реалізувати такі можливості вийшло завдяки надчуттєвим сенсорам VOx384x288 pix. @ 12 мкм (NETD <40 mK) і кристально чистої германієвої оптиці з ідеальною геометрією лінз. Приціл чудово «бачить»при повній відсутності освітлення, крізь перепони у вигляді туману або щільної димової завіси. Слід зазначити, що Iray Geni GL 35R має технічну можливість для точної стрільби на відстані до 500 метрів і більше. Для цього є тактичні візирні сітки з великим запасом ходу на дальність і силу вітру.


Лазерний далекомір до 1000 м

Приціл з тепловізором Iray Geni GL 35R оснащений інтегрованим лазерним далекоміром з дистанцією вимірювань до 1000 метрів. Дані про відстані відображається на головному екрані в полі зору. Пристрій може працювати в декількох режимах: безперервного сканування і одиночного вимірювання. Клас лазерного безпеки 1. Довжина хвилі 905 nm (невидимий діапазон), похибка вимірювань становить усього±1м на всьому діапазоні допустимих дистанцій.

Вісім мисливських сіток на будь-який смак

Стрільцям і мисливцям доступний вибір з 8 попередньо встановлених електронних сіток. Перевагою електронних варіантів є концепція, реалізована в денний оптиці, з сіткою в першій фокальній площині (FFP–First Focal Plane). Вона збільшується пропорційно кратності, таким чином, стрілки можуть здійснювати точні постріли на середніх і дальніх дистанціях виносом точки прицілювання. Балістичні варіанти типу «Mil-Dot»оцінять любителі далеких пострілів. Мисливські сітки: «хрест», «напівхрест»і точка гарантовано виправдають себе на дистанції прямого пострілу. Одним з головних переваг електронних сіток є: відсутність проблем з паралаксом, оскільки зображення цілі і сітки завжди в одній площині, також повністю відсутній ефект «загородження». Елементи візира (лінії і точки) залишаються постійними, даючи можливість комфортної роботи по дрібних об'єктах.

Колірні палітри

Варіанти підбору кольорової палітри відображення розширює можливості тепловізійного приціла Iray Geni GL 35R. Стрілець може вибрати одне з рішень залежно від умов спостережень, типу цілі, температурного контрасту між поверхнею об'єкта та елементів навколишнього оточення.

Доступні наступні варіанти:

  • Гарячий білий (White Hot); 
  • Гарячий чорний (Black Hot); 
  • Інверсний білий (Inverse White); 
  • Гарячий червоний (Red Hot); 
  • Різнобарвний (Pseudo color).

Колірні рішення з контрастними відтінками «White Hot», «Black Hot»і «Red Hot»оптимальні для спостереження в умовах з високим температурним контрастом на дальніх дистанціях при поганій видимості. Добре видно «теплі»об'єкти на відкритих просторах, на схилах гір і пагорбів, на тлі очерету, чагарнику,лісового масиву та ін. Палітра «Pseudo color»ефективна для спостережень з коротких дистанцій, ведення тривалих спостережень. Комфортні тони не напружують зір. По глибині колірного відтінку добре визначається найбільш «гаряче»місце на поверхні. Мисливцеві значно простіше визначати трофейность тварини, і точно наводити зброю в забійну зону. 

Функція поліпшення якості зображення Ultra-Clear

Фірмовий обробник картинок «ultra-Clear»тепер на більш потужному «залізі» видає нові рекорди. Посилена апаратна частина з оптимізованими алгоритмами обробки сигналів, значно краще промальовані всі найдрібніші подробиці. В результаті видно чітке і контрастне зображення з високим рівнем деталізації. Опція рекомендована в складних погодних умовах при повній відсутності освітлення. Контрастна, інформативна картинка допоможе значно підвищити результативність стрільби.

Функція картинка в картинці (PiP)

Вже звична багатьом мисливцям функція (PiP - picture in picture) «картинка в картинці», допомагає вирішувати цілий комплекс завдань. При включенні на головному екрані з'являється невеликий кадр з збільшеної в кілька разів центральною областю. По цьому зображенню можна точно цілитися, ідентифікувати об'єкт. Малі габарити вікна не ускладнюють візуальний контроль над навколишньою обстановкою. Точно цілитися і стріляти можна навіть ро рухомим з невеликою швидкістю цілям.

Пристрілка одним пострілом і профілі пристрілки

Однією з головних особливостей тепловізійних прицілів Iray Geni GL 35R є можливість пристрілки одним пострілом. Для цього не потрібно їхати в тир або на стрільбищє, використовуючи десятки патронів. Пристріляти свій приціл можна всього за кілька пострілів. Перевагою є той факт, що приціл наводиться безпосередньо на технічні можливості всього збройового комплексу (зброя + боєприпас). Суть зводиться до того, що після пострілу необхідно звести перехрестя сітки на кульовий отвір на мішені. Внести зміну до положення прицільної сітки слід програмним способом у відповідному меню і після зберегти результати. Для перевірки рекомендовано провести повторний постріл. Приціл таким способом можна пристріляти на будь-якій дистанції. Записати результати можна в одному з 4 користувальницьких профілів. Декілька комірок пам'яті в кожному профілі дозволять адаптувати виріб під різні дистанції стрільби з різними боєприпасами. Виконати процедуру приведення зброї до точного бою можна одночасно на декількох карабіни або гвинтівках. Для результативної стрільби після зміни зброї необхідно вибрати потрібний профіль, прицілитися і плавно натиснути на спуск.   

Тепловізійний приціл з далекоміром можна пристріляти за середньої точки попадання (СТВ) групи пострілів. Зміщення сітки по вертикалі і горизонталі проводиться в спеціальному меню.Крок вивірки на різні дистанції можна дізнатися в технічній документації. Запас ходу візира дозволить проводити дальні постріли на нехарактерні для нічних видів полювань дистанції.

Кольоровий OLED дисплей

У окулярном блоці інтегрований повнорозмірний п'яти дюймовий микродисплей OLED з роздільною здатністю 1024х768. Видає повнорозмірне потокове відео з гранично високою якістю і глибокої колірною насиченістю. Транслюється зображення навіть об'єктів, які швидко рухаються без ривків і залипання. Доступна опція тимчасового відключення дисплея при працюючому прицілі, Микродисплей володіє мінімальним рівнем енергоспоживання, добре адаптований до мінусових температур навколишнього повітря. Діоптрійне коригування окуляра в межах±5 дптр допоможе тонко налаштувати оптику з урахуванням специфіки зору. Окуляр закритий м'яким гумовим наглазником. Вихідну зіницю винесено на 40 мм, що забезпечує комфортні умови при роботі великим калібром. Стріляти можна не знімаючи тактичних або сонячних окулярів.

Мобільний додаток «InfiRay OutDoor»і вбудований модуль Wi-Fi

Тепловізійний приціл Iray Geni GL 35R підтримує спільну роботу з будь-якими iOS і Android гаджетами, на яких встановлено фірмове мобільний додаток «InfiRay OutDoor». Потрапити на сторінку скачування в популярних сервісах додатків App Store(iOS) і Google Play TM (Android), можна відсканувавши відповідний Qr-код на нашому сайті. Після установки можна обмінюватися файлами, змінювати налаштування, переглядати відео та багато іншого. Спільна робота доступна завдяки вбудованому модулю Wi-Fi.

Опції запису відео і фото 

Вбудований фото і відерекордер, дозволяє записувати якісне відео з роздільною здатністю HD. Об'єм внутрішньої пам'яті, порівняно з попередньою лінійкою, збільшено вдвічі і дорівнює 32 Гб, на ньому можна зберегти десятки годин відео і сотні тисяч фотографій. Забрати медіафайли можна по Wi-Fi або кабелю USB Type-C (є в комплекті). В зоні дії сталого інтернет з'єднання користувачі можуть вести прямі трансляції на платформи Twitch і YouTube або в соціальні мережі. Фірмовий додаток InfiRay OutDoor дозволяє самостійно завантажувати оновлені версії програмного забезпечення без походів по сервісним центрам підтримки.

Корпус 

Корпус Iray Geni GL 35R прицілу отримав деякі інновації. Збільшений батарейний відсік дозволив розмістити елемент більшої ємності. Матеріал корпусу–посилений і полегшений метал, що не має конкуренції за своїми характеристиками міцності. На відміну від попередніх версій збільшена стійкість до ударних навантажень. Стійкість до перевантажень 1000g можуть похвалитися далеко не всі преміальні вироби конкурентів. Приціл здатний тримати віддачу зброї класу «Магнум»і цивільних снайперських калібрів. Клас захисту приладу за міжнародною системою стандартів IEC 60529 - IP67. Це гарантує працездатність в будь-яких погодних умовах, попри погодні сюрпризи у вигляді проливного дощу або мокрого снігу. Оптика переживе короткочасне перебування під водою.

Оновлена система живлення

Оновлена версія прицілу з далекоміром отримала змінений батарейний відсік, розрахований на більший елемент NI26650A з робочою напругою 3.7 v і ємністю 4200 mAh. Від повного заряду джерел приціл здатний пропрацювати більше 7-ми годин. Джерело живлення розташований горизонтально, тобто перпендикулярно напрямку вектора віддачі, таким чином, повністю виключена ймовірність відключення живлення в момент пострілу. Доступний контроль заряду, в поле зору на екрані з'явиться спеціальна піктограма. Замінити батарею можна в польових умовах, витративши кілька секунд. Прилад може працювати від зовнішнього джерела живлення типу PowerBank (кабель в комплекті), що значно збільшить час автономної роботи. Рекомендовано при мінусових температурах.

Комплект поставки:

  • Тепловізійний приціл Iray Geni GL 35R; 
  • Захисна бленда об'єктива; 
  • Швидкознімнне кріплення на Weaver; 
  • Кабель USB-C; Сумка для транспортування; 
  • Кріпильні гвинти; 
  • Інструкція по експлуатації; 
  • Гарантійний талон.

Характеристики

Живлення
Вага
  • 490 г
Країна реєстрації бренду
  • Китай
Гарантія
  • 24 місяці офіційної гарантії від виробника
Країна-виробник товару
Дивитися всі характеристики →

Відгуки покупців 1

  • Валерій Солодов
    Відгук від покупця. Продавець: Оптичні Системи

    Все ок.