Панорамна маска Патріот (ППМ-88) без фільтра

Панорамна маска Патріот (ППМ-88) без фільтра

Продавець:HepaShop

4.9/5  ( 108 оцінок )

2 300

2 200

Є в наявності

16

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Даний опис із експлуатації призначений для вивчення призначення, складу, комплектності, принципу дії масок панорамних «Патріот», що належать до засобів індивідуального захисту органів дихання (далі ЗІЗОД), та встановлює порядок її експлуатації: використання за призначенням, технічного обслуговування, транспортування та зберігання .

Уважне вивчення пристрою маски та точне дотримання правил її експлуатації є необхідною умовою тривалого збереження працездатності та технічних характеристик виробу, а також забезпечення безпечної роботи персоналу протягом усього терміну експлуатації.

1 ТЕХНІЧНИЙ ОПИС І ПРИНЦИП ДІ 1.1 Призначення виробу

1.1.1 Маска панорамна разом фільтруючою коробкою використовується для захисту органів дихання, обличчя та очей користувачів від ризиків, що пов’язані з речовинами і сумішами, які є небезпечними для здоров’я людини (гази, пари та аерозолів різних шкідливих речовин, присутніх у повітрі), за рахунок підведення до органів дихання очищеного повітря.

Попередження: маска повинна використовуватися у відповідності з посібником з експлуатації у складі якого вона використовується.

Маска працездатна у всіх кліматичних зонах України за температури навколишнього повітря від -40 °С до плюс +40 °С та відносній вологості повітря до 95%.

Маска може застосовуватися в ЗІЗОД фільтруючого та ізолюючого типів, можливе застосування маски з використанням сполучної трубки.

Маска панорамна відповідно до вимог ДСТУ EN 136:2003 відноситься до виробів, які захищають від ризиків 3 категорії.

1.1.2 Корпус маски виготовляється із термоеластопласту або гуми.

Маска обладнується панорамним склом, підмасочником, клапанами вдихання та вдихання, переговорним пристроєм та регульованим еластичним наголів’ям.

1.2 КОМПЛЕКТНІСТЬ

Маска панорамна  – 1 шт.

1.1 Основні технічні дані Технічні дані маски

наведено в таблиці 1. Таблиця 1

- Технічні дані маски

Найменування показникаЗначення показника
1. Початковий опір повітряному потоку (при об'ємній витраті 30 дм'/хв), Па, не більше:

на вдиху (при 30 дм3/хв)

на вдиху (при 95 дм/хв)

на видиху (при 160 дм/хв)

2. Коефіцієнт підсмоктування під маску, %, менше

3. Площа поля зору, %, щонайменше

4. Maca, г, не більше

50

150

300

0,05

70

650

1.3 ПРИСТРІЙ І ПРИНЦИП ДІЇ

1.4.1 Пристрій

Корпус маски виготовляється з «незалежним» обтюратором одного росту і підмасочником , а також обладнується панорамним склом, клапанами вдихання та видихання, переговорним пристроєм розташованими в клапанній коробці та регульованим еластичним наголів'ям.

1.4.2 Принцип дії

Маска ізолює органи дихання, зору, шкіру обличчя та герметизує підмасковий простір від забрудненого навколишнього середовища.

Застосування «незалежного» обтюратора, забезпечує надійне прилягання маски до обличчя при малому механічному впливі лицьову частину обличчя; таким чином, полегшуючи (збільшуючи час) перебування у масці користувача.

Клапанна коробка розподіляє потоки повітря, що вдихається і видихається.

При вдиханні очищене повітря через клапан вдихання надходить у підмасковий простір, а потім до органів дихання людини. Повітря, що видихається, видаляється з лицьової частини назовні через клапан видихання.

Наявний у масці підмасочник виключає запотівання панорамного скла. Переговорний пристрій покращує якість передачі мови при користуванні.

1.5 Маркування

Кожна маска повинна мати маркування наступного змісту:

- найменування (товарний знак) виробника Патріот наноситься з зовні маски з правої зовнішньої сторони вище скроневої лямки;

- Ідентифікація типу ЗІЗОД;

- номер стандарту ДСТУ EN 136:2003 наноситься на масці з правої зовнішньої сторони між місцями кріплення скроневих та щічних лямок та 5-7 мм від лінії обтюрації;

- дата виготовлення або піктограма (кодове кільце рік та квартал виготовлення) наноситься на маску з правої внутрішньої сторони нижче щічної лямки.

Рік випуску виробу вказується у полі сегмента внутрішнього кільця проставленням точки. Квартал випуску виробу позначається у зовнішньому колі річного кільця над роком випуску виробу, шляхом штампування точок (від 1 до 4), цифра у центрі позначає рік випуску форми на виріб.

Маркування наноситься в процесі виливки маски або може наноситися фарбою, що не змивається, на поверхню маски, а також на етикетки на нижній частині панорамного скла.

2 ВИКОРИСТАННЯ ЗА ПРИЗНАЧЕННЯМ

2.1 Вказівки заходів безпеки

2.1.1 Маска в процесі експлуатації є безпечною для здоров'я людини.

2.1.2 Волосяний покрив на обличчі (борода, бакенбарди тощо), а також сильні відхилення розмірів нижньої частини обличчя від середньостатистичних здатні помітно погіршувати захисні властивості масок.

2.2 Підготовка виробу для використання

2.2.1. Перед використанням після складського зберігання при негативній температурі маска повинна бути витримана при температурі (23-35) °С не менше 24 годин.

2.2.2 Порядок підготовки та підгонки маски

Перед використанням необхідно:

- звільнити робочу зону скла маски зовні та зсередини від обгорткового паперу;

- протерти маску (корпус, скло, підмасочник та наголів'я) зовні та зсередини чистою вологою ганчіркою та просушити;

- клапани вдихання та видихання продути двома-трьома енергійними видихами;

- приєднати до клапанної коробки фільтр.

2.2.3 Видана маска є індивідуальною, тобто, призначена для використання конкретною особою, тому з урахуванням антропометричних особливостей будови голови вона повинна бути певного типорозміру і підігнана за ознакою герметичності.

Після надягання маски перевірити положення всіх лямок обмацуванням. Вони не повинні бути перекручені і повинні проходити: щічні (нижні) лямки – під мочками вух, скроневі – над вухами, не приймаючи верхню частину вушної раковини.

Перевірити ступінь натягнутості всіх лямок. У випадку, якщо вони виявляться нерозтягнутими (вільно переміщуються щодо особи), або навпаки, суб'єктивно відчувається підвищений тиск маски на голову, необхідно її зняти і підтягнути або відповідно послабити на 1-2 поділи.

2.3 Порядок використання

Необхідно мати на увазі, що волосяний покрив на обличчі борода, бакенбарди і т.п.), а також сильні відхилення розмірів нижньої частини особи від середньостатистичних здатні помітно погіршать захисні властивості маски.

2.3.1 Після надягання маски звільнити волосся від напруженого натягнутого стану шляхом регулювання стрічок наголів'я. При необхідності, взявшись руками за обойму скла, відтягнути корпус маски в горизонтальному напрямку для надання йому симетричного положення.

2.3.2 Обома руками відтягнути приблизно на 1 см бічні частини обтюратора від щік, щоб розправити складки на шкірі обличчя, які можуть з'явитися при надяганні маски.

2.3.3 Перевірити надіту на обличчя маску на герметичність наступним чином: затиснути долонею отвір вдихання і зробити глибокий вдих. У разі надходження повітря в зону обтюратора корпусу необхідно підтягнути стрічки наголів'я (для маски варіанта II на один поділ). Повторіть перевірку маски на герметичність ще раз.

Перевірити чистоту клапанів вдихання та видихання.

Остаточну перевірку якості підбору маски та її справності необхідно проводити разом з фільтром у спеціальному пристрої з можливістю розпилення нешкідливих аерозолів з різким запахом.

2.3.4 Після робочої зміни рекомендується промити корпус та підмасочник водою з милом або протерти вологою ватою, марлею тощо, просушити при кімнатній температурі та прибрати у сумку для зберігання ЗІЗОД.

2.3.5 У процесі використання ЗІЗОД, до складу якого входить дана маска, її необхідно обробляти дезинфікуючими розчинами (розчин ректифікованого етилового спирту, 2% розчин формаліну, розчин теплої мильної води) з подальшим промиванням чистою водою. Попередньо необхідно від'єднати фільтр від маски.

Періодична дезінфекція проводиться за постійного користування одним працівником не рідше 1 разу на тиждень.

Застосування для протирання та промивання органічних розчинників, кислот, лугів та інших речовин, що роз'їдають маску, не допускається.

2.3.6 У процесі користування маскою, її зберігають у сухому та чистому приміщенні, у сумці ЗІЗОД. Маску слід оберігати від ударів (механічних пошкоджень).

Не допускається:

- зминання маски, що призводить до незворотної деформації її корпусу;

- зберігання маски поблизу тепловипромінюючих приладів в атмосфері з парами органічних розчинників або агресивних речовин при температурі не вище 40 °C;

- Вплив прямих сонячних променів;

- засмічення та запилення клапанів видиху та вдиху.

3 ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

3.1.1 Маски, що знаходяться на зберіганні, повинні проходити технічне обслуговування у вигляді контрольних оглядів.

При огляді масок необхідно перевірити їх технічний стан: маркування маски не повинно бути порушене;

Вироби не повинні мати дефектів (сторонніх включень, розривів);

3.1.2 Технічне обслуговування маски включає:

- очищення, сушіння;

- дезінфекцію;

- контроль справності.

3.1.3 Після використання, при необхідності, протираються ганчіркою, змоченою водою або мильним розчином і просушуються.

Після використання масок в атмосфері з небезпечними або токсичними речовинами, її очищення має проводитися на відкритому повітрі або у вентильованому приміщенні.

3.1.4 Маски підлягають дезінфекції. Періодична дезінфекція проводиться за постійного користування одним працівником не рідше 1 разу на тиждень. Позачерговій дезінфекції підлягають лицьові частини під час передачі від одного користувача іншому. Дезінфекція лицьової частини полягає у протиранні її внутрішньої (а при необхідності і частини зовнішньої) поверхні теплим розчином миючого засобу або медичними розчинами за рекомендацією медичних працівників з наступним сушінням.

3.1.1. Контроль справності маски після використання проводиться зовнішнім оглядом. При цьому перевіряється відсутність пошкоджень її вузлів та деталей, особливо клапанів вдихання та видихання лицьової частини та сполучних елементів.

3.1.2 Періодичний контроль справності маски полягає у перевірці її герметичності.

4 ТРАНСПОРТУВАННЯ І ЗБЕРІГАННЯ

4.1 Ящики з масками «Патріот» повинні зберігатися в закритих приміщеннях при температурі від мінус 40 до плюс 40 °С на відстані не менше 1 м від тепловипромінюючих приладів.

4.2 Ящики вкладаються у окремі штабелі трохи більше 6 ящиків за висотою. Відстань між штабелями не менше ніж 1 м.

4.3 При зберіганні виробів в умовах негативних температур перед застосуванням їх необхідно витримати не менше 24 годин при кімнатній температурі.

4.4 При зберіганні ящики з виробами не повинні піддаватися механічним впливам, дії прямих сонячних променів та парам агресивних хімічних речовин. Не допускається спільне зберігання масок з органічними розчинниками, лакофарбовими виробами та оліями.

4.5 Ящики з виробами транспортують усіма видами транспорту у критих транспортних засобах відповідно до правил перевезення вантажів, що діють на транспорті цього виду.

При завантаженні та розвантаженні, ящики з масками не повинні зазнавати ударів та кидань.

При транспортуванні ящики з масками повинні бути закріплені так, щоб унеможливити їх переміщення та зіткнення під час руху транспортних засобів.

У разі порушення цілості ящиків або їх маркування, ящики розкриваються в присутності комірника та працівника ВTK підприємства-виробника. Вміст скриньок перевіряється за показниками, узгодженими з начальником виробництва. Результати перевірки оформлюються актом.

5 ГАРАНТІЇ ВИРОБНИКА

5.1 Виробник гарантує відповідність маски вимогам ДСТУ EN 136:2003 за дотримання споживачем правил транспортування, зберігання та застосування за призначенням.

5.2 У разі виявлення несправності маски або її відмови не з вини споживача до закінчення гарантійного терміну, слід звертатися до постачальника цього товару.

Характеристики

Галузь застосування
Клас захисту
Спосіб захисту
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами