Ніж Розвідника нескладний Фінський класичний Фінка Високоякісна сталь 440С

Матеріал клинка
Довжина клинка, мм
  • 140

Ніж Розвідника нескладний Фінський класичний Фінка Високоякісна сталь 440С

Продавець:Totalmax

4.7/5  ( 246 оцінок )

1 128

951

Замовлення вiд 1 шт

Є в наявності

24

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж Нескладний KS72 - нескладний ніж, виконаний за мотивами легендарної «фінки».

Що таке "фінка"?

Вважають, що так звані "фінки" ведуть своє походження від традиційного фінського ножа puukko. Це справді давно і добре відомий вид ножа.

Насправді, ще коли Фінляндія була частиною Російської Імперії, популярність фінських ножів призвела в цій країні до того, що фактично будь-який ніж із прямим мечем і вістрям - "щучком" (clip point) почали називати в народі "фінкою". В результаті "фінка" російська часто може значно відрізнятися від "фінки" справді фінської.

Найбільш відомий на пострадянському просторі ніж цього типу. Цей легендарний бойовий ніж із характерним скосом обуха та S-подібною гардою став прообразом безлічі сучасних наслідувань та інтерпретацій.

Своєрідним спадкоємцем цієї конструкції є і KS72

Технічні характеристики та особливості конструкції ножа KS72.

Клинок KS72 виготовляється з нержавіючої сталі 440С заявленою твердістю 57-58 одиниць за Роквеллом. Ця сталь добре відома своєю міцністю та опірністю корозії.

Форма клинка багато в чому повторює меч історичного прообразу цього ножа. Довжина клинка 140 мм, форма - clip point (та сама "щучка), спуски увігнуті, є доли. На відміну від старого "енковдешного" ножа клинок KS72 має стійке чорне покриття, що не тільки відповідає останній "тактичній" моді, але й додатково оберігає сталь клинка від корозії.

Товщина клинка - 2.3 мм, що дозволяє KS72 згідно із законом України не бути холодною зброєю, не дивлячись на наявність розвиненої гарди. Вам не потрібно оформляти жодних документів або реєструвати вашу покупку. Придбати цей ніж так само просто, як і кухонний.

Якщо ж вам здасться, що клинок цього ножа дещо "тонкуватий", то ми вам нагадаємо, що, наприклад, товщина клинка "Ножа розвідника" НР-40 - 2,6 мм. Це дуже близько до показників KS72 і, як бачимо, цього "усім вистачало".

Рукоятка ножа виконана з гумопластику. Що теж відходження від оригіналу, але тільки на кращий, більш прогресивний бік. Сучасний матеріал лише підвищує ергономічні якості рукояті та чудово переносить вплив факторів навколишнього середовища.

У комплект поставки ножа входять поясні піхви з якісної натуральної шкіри найвищого гатунку. Шкіряний чохол пропонується опціонально, дізнавайтеся про наявність цієї опції додатково.

Кому і навіщо варто купити KS72?

Але навіть якщо вам не цікава історія, а потрібен просто добрий туристичний ніж, вам варто звернути свою увагу на KS72. Мало того, що він досить зручний і оснащений цілком функціональним мечем. Одна з серйозних "фішок" цього ножа – його гарда. Все-таки, завдяки особливостям українського законодавства, елемент цей у сучасних вітчизняних ножах зустрінеш не так часто. Те, що гарда – елемент вкрай корисний, що значно підвищує безпеку власника ножа, думаємо, довго пояснювати не потрібно..

ВИГЛЯД НОЖА: НЕСКЛАДНИЙ

ЗАГАЛЬНА ДОВЖИНА, ММ: 260

ДОВЖИНА ЛЕЗА, ММ: 140

ДОВЖИНА РУКОЯТІ, ММ: 120

ТОВЩИНА ЛЕЗА, ММ: 2.3

ШИРИНА ЛЕЗА, ММ: 21

МАРКА СТАЛІ: 440 C

ТВЕРДІСТЬ СТАЛІ, HRC: 57-58

ПОВЕРХНЯ ЛЕЗА: PAINT

ТОВЩИНА РУКОЯТІ, ММ: 23

МАТЕРІАЛ РУКОЯТІ: РЕЗИНОПЛАСТИК

НАЯВНІСТЬ КЛІПСИ: НІ

НАЯВНІСТЬ ЧОХЛА: ТАК

МАТЕРІАЛ ЧОХЛА: В КОМПЛЕКТІ ТКАНИНА; В ОПЦІОНІ ШКІРА

МАСА, Г: 150

РУЧНА РОБОТА: ТАК

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 21
Товщина клинка, мм
  • 2.3
Матеріал клинка
Довжина клинка, мм
  • 140
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».