Ніж Мисливський Нескладний (Дамаск)

Матеріал клинка
Довжина клинка, мм
  • 135

Ніж Мисливський Нескладний (Дамаск)

Продавець:StoreLink

4.7/5  ( 51 оцінок )

5 535

4 531

Замовлення вiд 1 шт

Є в наявності

7

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж Мисливський (Дамаск) DF84

DF84 (Дамаск) - фіксований мисливський ніж із клинком з дамаської сталі.

Що таке мисливський ніж?

Ножі мисливців зазвичай виділяють на окремий тип. В наш час їх все рідше застосовують за первісним призначенням - для добивання та самооборони від звіра. Проте ніж усе ще залишається необхідним елементом спорядження будь-якого серйозного мисливця.

Обробка видобутку, облаштування табору чи стоянки, приготування їжі – завдань для гарного міцного ножа на полюванні все ще багато.

Не останньою є й статусна роль мисливського ножа. Адже у кращого мисливця і ніж має найкращий!

Що таке дамаська сталь?

Дамаська сталь овіяна безліччю легенд та таємничих історій. Насправді "дамаскування" - один із найдавніших відомих способів отримання високоякісної сталі.

Дамаск у середньовіччі та на початку нового часу славився мистецтвом своїх ковалів. Це Сирійське місто століттями було центром виробництва та ринком, на якому можна було купити мечі, шаблі, ножі та кинджали найкращої якості. І хоча дамаську сталь вміли робити не тільки в Дамаску, така назва закріпилася за нею міцно та цілком виправдано.

Головний принцип отримання "дамаска" - багаторазове проковування багатошарової заготовки, що призводить до перемішування твердих і в'язких шарів сталі. В результаті вдавалося отримати тверді, міцні і при цьому не тендітні клинки з характерним хвилястим або зернистим малюнком на поверхні.

Довгий час дамаські були одними з найкращих сортів сталі, доступних людству. Одним із нечисленних його недоліків (крім складності та трудомісткості виробництва) можна назвати, мабуть, лише майже повну відсутність у заготівлі легуючих елементів, а отже – малу корозійну стійкість. Тому якісний дамаський меч прекрасно ріже і довго не втрачає гостроту, але потребує уваги і догляду.

Більш детальну статтю, присвячену дамаським та буланим сталям, читайте у нашому блозі за посиланням.

Характеристики ножа DF84

Клинок DF84, довжиною 270 мм і завтовшки 3,8 мм по обуху, виготовлений з дамаської сталі. Заявлена твердість сталі в цьому ножі становить 59-61 за Роквеллом, що є дуже високим показником. Клинок міцний, його можна ув'язнити по-справжньому гостро.

Дерев'яна рукоять зручна. Больстер і наверши прикрашені литтям у вигляді рослинного орнаменту. Дизайн ножа можна назвати класичним. DF84 – виглядає презентабельно та багато.

Колись такі клинки вважалися справжнім скарбом. Вони були доступні лише королям та шахам. Зараз ви можете купити справжній мисливський ніж з клинком з дамаської сталі не виходячи з дому. Знадобиться лише бажання та пара кліків мишкою. Не відмовте собі в цьому задоволенні, мисливський ніж DF84 може стати як чудовим вашим поповненням колекції, так і цінним подарунком, який запам'ятають надовго.

ВИГЛЯД НОЖА: МИСЛИВСЬКИЙ

ЗАГАЛЬНА ДОВЖИНА, ММ: 270

ДОВЖИНА ЛЕЗА, ММ: 135

ДОВЖИНА РУКОЯТІ, ММ: 135

ТОВЩИНА ЛЕЗА, ММ: 3.8

ШИРИНА ЛЕЗА, ММ: 30

МАРКА СТАЛІ: ДАМАСК

ТВЕРДІСТЬ СТАЛІ, HRC: 59-61

ПОВЕРХНЯ ЛЕЗА: SATIN FINISH

ТОВЩИНА РУКОЯТІ, ММ: 20

МАТЕРІАЛ РУКОЯТІ: 420 STEEL, ПАЛІСАНДР

НАЯВНІСТЬ ЧОХЛА: ТАК

МАТЕРІАЛ ЧОХЛА: ШКІРА

МАСА, Г: 195

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 30
Товщина клинка, мм
  • 3.8
Матеріал клинка
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».