Раніше у виробників ножів існував міф про існування сталі з високоефективними різальними характеристиками, яка при цьому ніколи не заіржавіє. І ось цей міф був розвіяний зі створенням сталі марки H-1. Ця сталь випускається японською корпорацією Хітачі і відрізняється від інших сталей повною відсутністю в своєму складі вуглецю. Його місце і функції в молекулярному складі цієї сталі виконує азот. Азот і хлориди, розчинені у воді (особливо морський) не утворюють хімічних сполук, а значить, не призводять до корозії сталі.Ножі серії Salt 1 оснащуються рукоятками, які також зовсім не схильні до впливу солоної води. Матеріалом виступив нейлон, заповнений скловолокном (FRN) - він дуже легкий, але при цьому надзвичайно міцний. Формується литтям, тому його двонаправлена текстурована поверхня дуже надійно утримується долонею за будь-яких погодних умов.Кігтеподібна форма клинка ножа Tasman Salt з'явилася в морській рибній промисловості, де було потрібно швидке і ефективне розрізування або розривання мотузки, канатів, сіток тощо. Загнутий кінець леза ножа утримує матеріал, який розрізається по ходу гострого леза, що робить розрізання більш безпечним і зручним. Доступний в серейторному заточуванні і зі звичайною різальною кромкою. Кліпса зроблена з титану, тобто також не схильна до корозії