Kolt Knife, ймовірно, є найкращим ножем Fallkniven для сухого м'яса, жоден інший ніж не такий гарний, як KK, коли мова йде про нарізку тонких скибочок шматочка сушеного або копченого м'яса. Звичайно, ніж можна використовувати набагато утилітарніше, і причина тому - зручний розмір. У своєму первісному вигляді Kolt Knife мав дуже просту накладку на лезо. Однак багато шанувальників ножа KK сьогодні цікавилися шкіряними піхвами традиційної форми. В даний час Fallkniven пропонує спеціальний ніж KK зі щільно прилеглими піхвами з міцної чорної шкіри вищої якості. Невелика накладка на клинок з синтетичного матеріалу Zytel також входить в комплект. Високо даний ніж оцінять туристи, рибалки та альпіністи, адже ніж має невелику вагу і продуману ергономіку.Lam.CoS - одна з недавніх розробок компанії. Сталь CoS є серцевиною клинка, виконаного за відомою японською методикою San Mai III, при якій преміальна сталь великої твердості ламінується з обох сторін м'якшою сталлю, в даному випадку - сталлю 420J2. 420J2 - японська низьковуглецева нержавіюча сталь; вдосконалена японськими металургами 420. Сталь CoS - це надзвичайно міцна вуглецева сталь, яка від початку була задумана НЕ ножовою, а інструментальною. Така сталь має трохи вищу твердість (60 HRC) в порівнянні з попередником в особі Lam. VG-10 (59 HRC) і відрізняється підвищеним вмістом кобальту, що відповідає за жаростійкість і поліпшені механічні властивості із сплавів із застосуванням кобальту створюють оброблювальні інструменти (свердла, різці, і. т. п.). Ще одним цікавим легуючим елементом сталі марки CoS є вольфрам. Вміст в сталі вольфраму надає їй значну твердість і помітно підвищує температуру плавлення. Застосовується вона для ресор, снарядів, сейфів, для ріжучих інструментів, а з присадкою молібдену таку сталь називають «самогартівною» (self hardening steel).