Тепловізійний приціл ATN MARS LTV 320 5-15x

Тепловізійний приціл ATN MARS LTV 320 5-15x

Продавець:MiliRealy

85 700

81 900

Немає в наявності

Гарантія. 36 місяців Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Тепловізійний приціл ATN MARS LTV 320 5-15x (08490)

MARS LTV - так називається нова лінійка тепловізійних прицілів відомого американського виробника ATN. Усі прилади цієї серії зберегли легкість і компактність, властиві попередній лінійці. Але у них з'явилася додаткова функція, затребувана багатьма користувачами - запис відео. MARS LTV 320 5-15x - один із приладів, що відрізняється параметрами оптики.

Особливості моделі

Головна відмінна риса прицілу MARS LTV 320 5-15x - розмір германієвого об'єктива. Його діаметр 35 мм, що дає змогу:

виявляти ростову фігуру в 1,8 м (людину і велику тварину) на відстані 1510 метрів;

здійснювати розпізнавання об'єкта за дальності 680 м;

здійснювати ідентифікацію цілі до 400 метрів.

Такі параметри говорять про те, що модель ефективна на середніх відстанях. Також у ній присутні:

високочутлива тепловізійна матриця ATN Obsidian Core LT;

дисплей LCD (роздільна здатність 1280x720);

3D акселерометр;

відеорекордер.

Автономну роботу приладу забезпечує вбудована літій-іонна батарея Panasonic ємністю 6800 мАг. Одного заряду вистачає, щоб приціл функціонував протягом 10 годин. Роботу пристрою можна продовжити, якщо під'єднати його до зовнішнього джерела живлення. Для цього виробник вмонтував роз'єм USB Type-C.

Тепловізійний блок

Щоб приціл показував зображення в різних умовах видимості, навіть найнесприятливіших, у ньому вбудовано тепловізійний модуль, що вловлює і перетворює інфрачервоне випромінювання від теплових об'єктів.

Від параметрів матриці залежить, наскільки чіткою і деталізованою буде картинка. У MARS LTV 320 5-15x вона складається з високочутливих датчиків і має такі характеристики:

320x240 - роздільна здатність;

12 мкм - відстань між пікселями;

8-14 мкм - діапазон сприйманих ІЧ-хвиль;

60 Гц - швидкість зміни кадрів.

Показник температурної чутливості NETD встановлено на рівні <40 мК. Разом з іншими параметрами це гарантує видачу інформативної термограми, де контури об'єктів добре промальовані. Це означає, що стрілець зможе швидко ідентифікувати ціль і точно прицілитися.

Тепловізійні приціли затребувані переважно мисливцями, тому важливо, щоб вони забезпечували комфортне спостереження за тваринами, які швидко пересуваються. Це залежить від швидкості оновлення кадрів. У цій моделі вона висока, тому зображення буде видаватися без затримок і розмитості.

Характеристики оптики

У прицілу об'єктив зроблений з германію, якому властива висока пропускна здатність хвиль в інфрачервоному спектрі. Чим більше хвиль надійде на сенсор, тим детальнішим вийде в результаті зображення.

Поле огляду приладу становить 6,3x4,7 градусів. Для максимального розгляду об'єктів передбачено їх наближення в діапазоні від 5х до 15x. Кільце фокусування розташоване на об'єктиві, налаштування різкості виконується вручну.

Дисплей

Для виробництва дисплея ATN MARS LTV 320 використана технологія LCD. Завдяки їй прилад споживає мало енергії і може працювати за значних мінусових температур (до -28 градусів).

Роздільна здатність дисплея висока, що позитивно позначається на якості зображення, яке бачить стрілок. У налаштуваннях можна вибирати:

рівень яскравості, контрастності;

колірну палітру;

прицільну сітку.

У цій моделі застосовано тільки дві монохромні палітри - гаряча біла і чорна. При виборі першої на екрані найгарячіші об'єкти виділяються білим кольором, а загальний фон зроблений темним. Функція зручна для нічного полювання.

На другій палітрі найбільш нагріті тіла будуть чорними, а фон світлим. Режим рекомендується вибирати під час спостереження вдень. Але в кожного можуть бути індивідуальні переваги, тому є можливість вибору.

Також представлені різні прицільні сітки, що відрізняються типом візира. Є прості варіанти, які добре зарекомендували себе під час стрільби на коротких дистанціях. Якщо відстань значна і потрібно компенсувати падіння кулі, краще застосовувати тактичні варіанти, в яких розширено вертикальне і горизонтальне градуювання.

Пристрілка

Щоб приціл забезпечував точне наведення на мішень, у моделі MARS LTV 320 є опція One Shot Zero, що дає змогу робити пристрілку одним пострілом. Для цього потрібно:

зробити постріл;

навести перехрестя прицільної сітки з кульовим отвором;

зберегти результат у профілі.

За допомогою цієї функції можна виконувати пристрілювання на різних дистанціях.

Корпус, ступінь захисту

Щоб приціл можна було використовувати в найекстремальніших умовах, компанія ATN зробила його корпус з алюмінієвого сплаву. Він має велику міцність, тому не страшно, якщо прилад зачепить за гілки дерева або навіть впаде з невеликої висоти.

Стійкість до віддачі становить 6000 Дж, тому приціл можна встановлювати на зброю великого калібру. За міжнародними стандартами моделі присвоєно ступінь захисту IP66, тобто герметичність корпусу не дає змоги проникати всередину навіть пилу. Також туди не потрапить волога, якщо на прилад потрапить вода.

Інші характеристики

Полювання - захопливий процес, але це можливо передати іншим лише в разі запису відео. Тому багато стрільців стали купувати приціли з відеорекордером. Зручно, коли на зброї знаходиться своєрідна камера, яку можна увімкнути в потрібний момент легким натисканням кнопки.

Саме на таких користувачів розрахована модель MARS LTV 320 5-15x. Записані файли зберігаються на microSD, яку потрібно купувати окремо. Обсяг варіюється від 4 до 64 Гб.

Управління прицілом здійснюється за допомогою п'яти кнопок, зручно розташованих у верхній частині корпусу. Щоб постріл вийшов точним, стрілець може орієнтуватися за 3D акселерометром, що показує нахил зброї щодо лінії горизонту.

Характеристики

Кількість в упаковці, шт
  • 1
Вага
  • 650 г
Гарантія
  • 36 місяців
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами