Ніж Танто Кайкен міні Катана Куботан у подарунковій коробці G3630W

Код:  432091145
Довжина клинка, мм
  • 103
Матеріал клинка

Ніж Танто Кайкен міні Катана Куботан у подарунковій коробці G3630W

Код:  432091145

Є в наявності

1 554

1 243

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж Танто Кайкен міні Катана Куботан у подарунковій коробці G3630W

Ніж G3630W - насправді дуже чудова і цікава модель.

Перш за все, цей ніж цікавий своїм культурним бекграундом. Річ у тім, що він стилізований під кайкен - один із різновидів танто.

У середньовічній Японії було заборонено ходити з мечем при дворі сюзерена. До того ж, вважалося, що і в приміщеннях особистого маєтку катаною розмахувати незручно і теж не дуже пристойно.

Саме тому, чоловіки та жінки самурайського походження ходили з такими от ножами-кайкенами (саме так називали цей різновид танто).

До речі, традиційно ці танто ножами не вважалися. Було прийнято (напевно, щоб самураям і їхнім дамам не було прикро ходити неозброєними), що це теж меч, але маленький.

Кайкен фактично був частиною костюма придворного, цим ножам (і їхнім піхвам) часто намагалися надати шикарного, солідного, представницького вигляду.

Ось і ніж G3630W у своєму дизайні успадковує суто японську лаконічну аристократичну красу.

До речі, ніж G3630W - зовсім не іграшка. Ніж цілком серйозний. Тантоїдний клинок довжиною 103 мм і товщиною 3,7 мм зовсім не сприяє жартам.

Якісна і сталь, з якої він виготовлений. Марка 440С - давно відома, заслужена ножова нержавіюча сталь, яка довгий час (до винаходу дорогих високотехнологічних сталей), вважалася однією з найкращих в індустрії. Та й зараз на її боці вигідне поєднання хороших експлуатаційних характеристик і доступної ціни.

Навіть рукоятка ножа говорить про його серйозність і надійність.

Що ми бачимо в багатьох декоративних моделях?

Що маленький, слабенький хвостовик клинка лише трохи всаджений у матеріал рукояті? Цілком зрозуміло, що такий іграшковий клинок розбовтається і вилетить при перших же спробах серйозної експлуатації!

Інша справа - ніж танто G3630W. Цей ніж конструктивно є «фуллтангом», що означає, що масивний, надійний хвостовик його клинка йде по всій довжині рукояті і є своєрідним хребтом її конструкції. Надійніше, мабуть, і придумати не можна.

І все ж, головне, заради чого варто придбати ніж G3630W - це його стильний вигляд і цікава благородна історія, яка з ним пов'язана. Ніж Кайкен може стати чудовим поповненням колекції, він може чудово вписатися в інтер'єр найсоліднішого робочого столу, може стати чудовим подарунком.

Характеристики:

Вид ножа: нескладний

Загальна довжина, мм: 218

Довжина леза, мм: 103

Довжина рукояті, мм: 105

Товщина леза, мм: 3.7

Ширина леза, мм: 22

Марка сталі: 440 c

Твердість сталі, hrc: 57-58

Поверхня леза: satin finish

Матеріал рукоятки: дерево

Наявність чохла: так

Матеріал чохла: дерево

Маса, г: 210

Вид пакування: подарункова коробка з вкладишем

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 22
Товщина клинка, мм
  • 3.7
Довжина клинка, мм
  • 103
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».