Кишеньковий ніж San Ren Mu 9018 (9018SRM)

Матеріал клинка
Довжина клинка, мм
  • 82

Кишеньковий ніж San Ren Mu 9018 (9018SRM)

Продавець:Well Store

4.5/5  ( 27 оцінок )

1 456

Немає в наявності

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Складаний EDC ніж – один з найбільш універсальних інструментів взагалі. Важко перерахувати всі ситуації, в яких він може стати в нагоді. Але іноді одного тільки ножа буває мало. Або ж просто не хочеться зайвий раз зношувати клинок не типовими для нього роботами. Проблема ця, насправді, вже давно вирішена – придумані багатофункціональні ножі з наборами найрізноманітніших додаткових інструментів. Правда, як правило, всім цим ножам притаманні деякі вроджені недоліки:

1. Необхідність вмістити в одному інструменті цілий набір змушує інженерів шукати способи утримати загальний вага виробу в прийнятних величинах. Дуже часто при цьому економлять на клинку, роблячи його мінімально допустимих розмірів. Таким чином, саме ножа в такому многофункциональнике часто буває зовсім небагато.

2. Велика кількість інструментів, часом змушує виробників, робити рукоять ножа надмірно товстою і не надто ергономічної.

3. Часто в наборі багатофункціонального ножа присутні інструменти, які не дуже то потрібні. Користуються ними рідко, а носити їх (а значить і їх вага) з собою доводиться кожен день.

Ніж San Ren Mu 9018 є черговий (і досить не поганий) спробою вирішити вищезазначені проблеми. На цей раз виробник запропонував підійти до питання наступним чином:

1. Ніж все-таки повинен бути ножем. Тому модель 9018 є повноцінним і повнорозмірним складником з лезом довжиною 84 мм і товщиною по обуху в 3 мм, ергономічної сталевий рукояттю з нержавіючої сталі з накладками з композиту G10, замком liner lock і високоякісним осьовим механізмом на підшипниках. Клинок виготовлений з нержавіючої сталі Sandvik 12C27, що для EDC-шника досить не погано і цілком доречно. Спуски клинка прямі, високі, підводи маленькі і буквально дзеркально відшліфовані. Приємною «фішечки» ножа є можливість поставити розкладений клинок на запобіжник, і тим запобігти мимовільне складання під час роботи. В робоче положення ножа наводиться легко і швидко однією рукою, хоч з допомогою фліппера, хоч зачепом за шпенек на клинку. Іншими словами, перед нами справжній складаний ніж, без будь-яких застережень.

2. Набір інструментів позбавлений яких-небудь надмірностей. Це ті самі пристосування, які допоможуть звільнити ніж від ряду завдань, який деколи їм доводиться виконувати, але заради якого просто шкода зношувати клинок і садити його ріжучу кромку. У наборі присутні: стропоріз, відкривачка для пляшок, шлицевая і хрестова викрутки, а також склобій. Нічого зайвого. Просто тепер можна не викручувати шурупи вістрям, не псувати РК порізкою синтетичних шнурів і не спотворювати милий серцю сатин клинка подряпинами від пивних кришок.

3. Додаткові інструменти покладені не між лайнерами, а вздовж них, що дозволило утримати «гаджети» в межах геометрії рукояті і не збільшувати її загальний перетин. Рукоять залишилася зручною, навіть низькопрофільна кліпса на лівій плашці не заважає комфорту роботи.

У підсумку, San Ren Mu 9018 продовжує залишатися повноцінним складним ножем, не втрачаючи можливостей многофункциональника. Такий підхід до вирішення питання практичності і зручності EDC інструменту, розширює можливості ножа і допомагає зберегти ресурс його головної частини – клинка. Це безумовно заслуговує уваги потенційних покупців. Особливо, якщо врахувати, що зібраний ніж дуже добротно (що, в принципі, типово для бренду San Ren Mu), а ціну, при такій якості, має цілком доступну.

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 29
Товщина клинка, мм
  • 3.1
Матеріал клинка
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».