Кишеньковий ніж Real Stee Gardarik S-3737 (GardarikS-3737)

Матеріал клинка
Довжина клинка, мм
  • 105

Кишеньковий ніж Real Stee Gardarik S-3737 (GardarikS-3737)

Продавець:Well Store

4.5/5  ( 27 оцінок )

3 068

Немає в наявності

Гарантія. 3 місяці Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Real Steel Gardarik – універсальний похідний ніж від Івана Брагінця. Real Steel – китайський ножовий бренд, який спеціалізується на виробництві і продажу якісної продукції на експорт у розвинуті країни. Компанія має значний досвід в індустрії, і крім виробничих потужностей, оснащених найсучаснішим обладнанням, може похвалитися регулярними колабораціями з відомими ножовими дизайнерами.

Іван Брагінець – автор чималої кількості досить цікавих ножів. Gardarik – далеко не перше його спільне з Real Steel дітище. Так що, незважаючи на те, що це – серійне виріб, даний фікс – цілком має право називатися авторською роботою.
Так яку ідею вклав автор у своє творіння? Наскільки нам відомо, Іван Брагінець якось задався питанням: «А який ніж я взяв би з собою на безлюдний острів?» В якості відповіді і з'явився Gardarik. Таким чином, можна сказати, що ніж спочатку позиціонувався, як похідний (якщо не выживальческий).

Gardarik – стародавнє слово. Так вікінги називали Київську Русь. Безсумнівно, це ім'я ножу дав його автор. І це ще одна, далеко не єдина) «крута фішка» цього дійсно вдалого туристичного ножа. Конструктивно цей фікс – фултанг. Тобто – хвостовик клинка проходить крізь рукоять по всій її довжині і навіть виступає в районі навершя у вигляді ударного елементу – «склобою». Мабуть, це самий міцний варіант конструкції рукояті з відомих. Накладки на хвостовик виконані з композиту G10. Вони кріпляться за допомогою трьох гвинтів під прямий шліц, що має значно спростити догляд за ножем і його ремонт.

При цьому цікавим моментом є те, що композитні накладки повністю покривають хвостовик, а значить на холоді долоню власника не буде примерзати до виступаючих сталевим гранях хвостовика. Так і ергономіка у рукояті просто відмінна. Ніж лежить в руці зручно, надійно, безпечно. Клинок ножа виготовлений із сталі 9Cr13MoV. Це цілком гідна нержавійка. Міцна, з досить високим вмістом вуглецю. Заявлена твердість сталі – 58-59 HRC. Ніж відмінно ріже і довго зберігає гостроту.

Довжина клинка – 105 мм, товщина по обуху – 4 мм. тобто клинок досить великий і міцний, але не перерозміряний і не перетяжеленный. Мабуть, його можна назвати оптимальним для похідного ножа. Спуски клинка – високі, прямі. Вістрі чітко спрямоване вперед, надаючи клинку фактично списоподібну форму. Gardarik добре ріже, коле, а завдяки міцності і продуманій ергономіці рукояті, ще й рубає. Додаткової брутальної краси ножу надають декоративні доли.

Ніж комплектується зручними кайдексными чохлом з петлею для підвісу на поясний ремінь. В ніж сидить у піхвах щільно, не бовтається, не намагається випасти навіть у перевернутому положенні. Витягується само легко і швидко.

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 33
Товщина клинка, мм
  • 4
Матеріал клинка
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».