Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XQ38

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XQ38

Продавець:Оптичні Системи

4.7/5  ( 42 оцінок )

160 000

106 050

Немає в наявності

Гарантія. 36 місяців офіційної гарантії від виробника Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XQ38

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XQ38 – молодша модель оновленої лінійки випуску 2021 року. На відміну від попередньої версії тут встановлений довгофокусний об'єктив F38 мм/f1,0 з широким кутом поля зору, що дозволив реалізувати діапазон оптичного збільшення від 2,5 до 10х. Корпус виконаний в концепції звичної денної оптики. Для установки на будь-яку зброю не потрібно складних рішень. Модель зібрана на оновленій версії високочутливих термодатчиків 384х288 pix. @ 17µm (NETD<40 mK) від Lynred by Sofradir&ulis (Франція). Дальність виявлення по ростової фігурі в 1350 метрів і можливість прицільної стрільби на дистанції понад 300 метрів повністю перекриють весь спектр завдань для нічних видів полювань. Модель призначена для стрільби на коротких і середніх дистанціях. Сучасна цифрова начинка і потужна германієвої оптика вивела якість зображення на новий рівень. Стрільцям доступна якісна картинка цілі при повній відсутності освітлення. Приціл здатний чітко «бачити» при атмосферних перешкодах у вигляді туману або задимлення території, на заваді для спостереження не стануть неплотная рослинність типу чагарнику або лісової просіки. Стійкість до високих ударних навантажень дає можливість експлуатувати оптику на зброю великих калібрів (2 кал., 9.3x64, .375H&H) .Класс вологозахисту IPX7 забезпечить працездатність в будь-яких погодних умовах.

Приціли серії Терміон 2 мають вбудований відеорекордер, що дозволяє записувати вигляді зі звуком у високій роздільній здатності. Можливість сполучення з будь-яким цифровим пристроєм під управлінням iOs або Android дає мобільний додаток «Stream Vision» . У режимі реального часу можна переглядати потокове відео і вести прямі трансляції в мережу. Цифрова начинка з вбудованими датчиками для контролю кута завалу, дозволить контролювати стан зброї. У пам'яті прицілу є 5 призначених для користувача профілів, що дозволяють пристрелять оптику на різному озброєнні, з урахуванням балістики боєприпасів на різній дистанції. Для любителів постріляти на далеких дистанціях передбачений набір балістичних масштабованих сіток і великий запас ходу по вертикалі і горизонту. Тепловізійний приціл Терміон 2 XQ38 відгуки від професійних стрільців, які зазнали його в справі, отримав тільки позитивні. Преміальна оптика від Yukon Advanced Optics на всі сто відсотків виправдає свою вартість. Невбивані приціли готові до самих суворих випробувань. Стрільцям доступний повний набір функцій для точного пострілу за мінімум часу.


Ключові особливості

  • Приймач теплового випромінювання 384х288 pix. @ 17µm (NETD<40 mK); 
  • Тип матриць - неохолоджувані мікроболометр - SiO2 (аморфний кремній); 
  • Виробник монокристалів - Lynred by Sofradir&ulis (Франція); 
  • Частота оновлення кадрів тепловізора - 50 Гц; 
  • 3 режиму калібрування сенсора (ручний, автоматичний, напівавтоматичний); 
  • 4 режими роботи тепловізора для різних умов спостережень; 
  • Германієвий об'єктив F38 мм/f1,0 з фокусуванням від 5 м; 
  • Плавне оптичне збільшення 2,5 - 10х, цифровий зум х4; 
  • Поле зору (ГхВ), градусів/м @ 100 м 7 10.7x8.0/18.7x14.0; 
  • Дальність виявлення тепло-контрастних цілей — 1350 м; 
  • Час включення тепловізора менше 3 секунд; 
  • Зручне управління за допомогою 3-х кнопок і бічного енкодера; 
  • Кольоровий HD AMOLED дисплей 1024x768 пікс; Опція Display off – відключення екрану при працюючому прицілі; 
  • Функція PiP (картинка в картинці); 
  • Опція поліпшення якості зображення Image Detail Boost; 
  • Кріплення прицілу: стандартні 30 мм кільця; 
  • Технологія Stream Vision: обмін даними з цифровими пристроями iOs/Android; 
  • Більше 10 типів прицільних міток, в тому числі балістичні, масштабовані; 
  • Ціна кліка 18 мм на 100 метрів, запас ходу 3,6 м на 100м по вертикалі і горизонталі; 
  • Можливість зміни кольору і яскравості світіння прицільних міток; 
  • 5 профілів пристрілки, 10 осередків пам'яті в кожному; 
  • Стадіометричний далекомір, 3 попередньо значення; 
  • Вбудований 3-х осьовий гироскопический акселерометр для контролю кута завалу зброї; 
  • Пристрілка «одним пострілом», Функція FREEZ; 8 різних колірних палітр відображення; 
  • Модуль Wi-Fi, 2.4 GHz стандарт 802,11 b/g, дальність роботи до 15 м по прямій; 
  • Вбудований відеорекордер: відео зі звуком, 16 ГБ внутрішньої пам'яті, обмін фалами (USB/Wi-Fi); 
  • Система живлення: Dual li-Ion B-Pack Mini Power System, більше 5 ч безперервної роботи; 
  • Міцний металевий корпус, 100% водонепроникність (клас IPX7); 
  • Приціл тримає віддачу калібрів до 6 кДж (12 кал., 9.3x64, .375H&H); 
  • Діапазон робочих температур -25°C .. + 50°С; 
  • Габарити 399x78x83; 
  • Вага 0,9 кг.

Тепловізійний модуль

Тепловизійний блок Thermion 2 XQ38 побудований на базі неохолоджуваного мікроболометр 384х288 pix. @ 17µm (NETD<40 mK) від французької компанії Lynred by Sofradir&ulis. Це високошвидкісні матриці FPA (від англ. Focal plane array) фокальній площині на підкладці з аморфного кремнію SiO2. Монокристали з високим порогом теплової чутливості NETD (Noise Equivalent Temperature Difference)<40 мк здатніреєструвати мінімальні температурні відхилення на поверхні цілі, перетворюючи сигнали в якісну картинку з чіткими кордонами і промальованим найдрібнішими деталями. Діапазон спектральної чутливості приймачів від 7 до 14 нм повністю відповідає вікна прозорості атмосфери землі в довгохвильовому діапазоні інфрачервоного випромінювання LWIR (Long-wavelength infrared). Матриця розміром 384х288 pix дозволила реалізувати значний діапазон оптичного збільшення та отримати широкий кут поля зору. Частота роботи блоку на традиційно високому рівні в 50 Гц дозволяє перетворювати вихідні сигнали в потокове відео, спостережувані об'єкти в русі будуть транслюватися без ривків і залипання.

Дистанція виявлення до 1350 метрів

Молодша модель лінійки - Thermion 2 XQ38, незважаючи на невеликий об'єктив здатна «побачити» ростовуфігуру з дистанції до 1350 метрів, чого для нічних видів полювань більш ніж достатньо. Мисливець може спокійно підійти або підпустити звіра на дистанцію прямого пострілу, не виказуючи свого розташування. Додатковим «бонусом» буде можливість ведення вогню на дистанціях, де потрібно враховувати падіння траєкторії падіння кулі. Стрільцям доступні набір балістичних сіток і великий запас ходу по вертикалі і горизонту. Прицільний вогонь з даною моделлю можна вести на дистанції 300 м +. Потужна германієвої оптика з кратністю 10х забезпечить хорошу видимість цілі.

4 режими роботи тепловізора

Тепловізійний модуль може працювати в 4 різних режимах, в яких є встановлені заводські налаштування шумоприглушення, яскравості і контрасту. Користувачам тепловізійного прицілу доступні наступні варіанти:

«Ліс» - для умов з низьким температурним контрастом; 

«Скелі» - для умов з високим температурним контрастом; 

«Ідентифікація» - режим з максимальним рівнем деталізації; 

«Для користувача» - підтримує індивідуальні налаштування контрасту і яскравості.

Режим «Ліс» рекомендовано використовувати при спостереженні на великих відкритих просторах, наприклад, в польових умовах на тлі щільної рослинності (чагарник, трава, ліс). Даний режим забезпечує високий рівень деталізації, як самого об'єкта, так і елементів навколишнього оточення. Добре підходить для спостережень в повній відсутності освітлення при низьких температурах.

В режимі «Скелі» , тепловізор налаштований на умовах з високим рівнем контрасту: сутінковий період після заходу, міські умови. Теплий об'єкт буде добре помітний на прогрітій сонцем грунті або скелястих ділянках.

Режим «ідентифікація» призначений для спостережень в складних погодних умовах, де потрібна більш чітко ідентифікувати об'єкт. Налаштування чутливості і придушення шумів використовуються на максимальних значеннях.

«для користувача» режим дозволяє зберегти індивідуальні налаштування по яскравості і контрасту, в якості базового, можна використовувати будь-який з попередньо записаних.

Об'єктив

Новинки версії Thermion 2 XQ38 отримали довгофокусні об'єктиви F38 мм/f1,0. Діапазон оптичного збільшення від 2,5 до 10х. Кратність змінюється як плавно, так і дискретно з кроком х4. Кут поля зору у цій моделі – найширший і становить 10.7x8.0 градусів. У лінійному вираженні стрільцям буде доступна для спостереження область простору 18.7x14 м на дистанції в 100 метрів. Оптичних можливостей достатньо для швидкого пошуку об'єкта на великих відкритих просторах. Вести спостереження можна одночасно за групою переміщаються тварин з використанням максимального збільшення. Передня лінза виконана з Германія ( 32 Ge), саме цейметалповністю прозорий в довгохвильовій частині спектра електромагнітного випромінювання.

Функція Image Detail Boost

З кінця 2019 року користувачам тепловізійної оптики бренду Пульсар доступна цифрова опція поліпшення якості зображення «Image Detail Boost» . Унікальні алгоритми обробки зображення дозволили на порядок підняти якість одержуваної картинки. Детальне промальовування дрібних елементів з високим рівнем контрасту зробила доступним для спостереження: листя дерев, траву та ін. Чіткі кордону самих тварин допомагають краще визначити трофейних і чіткіше прицілитися. Активується опція у відповідному пункті меню.

Функція «Кадр в кадрі»

Функція PiP «Кадр в кадрі» реалізована програмно, при її активації на основному екрані дисплея з'являється додаткове вікно меншого розміру із збільшеною центральної областю. У ньому відображається рівень збільшення і перехрестя використовуваної в даний момент прицільної сітки. Метою розробників було полегшити процес прицілювання і розпізнавання дичини. Збільшеним зображенням значно простіше направити зброю в забійну зону. Також слід зазначити, що невеликі розміри самого вікна не ускладнюють видимість, залишається можливість контролю візуальної обстановки. Вести вогонь за допомогою опції PiP можна за програмними цілями, які рухаються з невеликою швидкістю.

Повнокольоровий HD AMOLED-дисплей

В окулярном блоці прицілу встановлений мікродісплей AMOLED HD з роздільною здатністю 1024х768 пікс. Висока щільність пікселів і збільшує лінзова система надають для спостереження широкоугольное повнорозмірне зображення. Стрілки можуть відрегулювати яскравість і контраст для найбільш оптимального відображення. Є опція тимчасового відключення дисплея при працюючому прицілі. Таким чином, істотно заощаджується заряд батарей. Технологією AMOLED прекрасно справляються з мінусовими температурами і мають низький рівень енергоспоживання. Можливість диоптрийного коригування в межах -3/+ 5 дптр допоможе людям з розладами зору підлаштувати відображення в обліку індивідуальних особливостей. Винос вихідної зіниці на відстань 50 мм дає можливість не побоюватися за ризик отримання травм і дозволяє вести спостереження в окулярах (тактичних або сонячних).

8 колірних палітр

Користувачам прицілів серії Терміон 2 доступний вибір з восьми колірних схем відображення. Кожен варіант має індивідуальні налаштування і оптимальний для виконання різних завдань і умов спостереження.

Доступні параметри:

  1. Гарячий білий (White Hot); 
  2. Гарячий чорний (Black Hot); 
  3. Гарячий червоний (Red Hot); 
  4. Веселка (Rainbow); 
  5. Ультрамарин (ultramarine); 
  6. Червоний монохромний (Red Monochrome); 
  7. Сепія (Sepia); 
  8. Фіолетовий (Violet).

Палітри з гарячими відтінками контрастних кольорів «White Hot» , «Black Hot» і «Red Hot» виділяють теплі об'єкти на холодному тлі з хорошою детальним промальовуванням. Їх слід застосовувати при необхідності швидко виявити ціль на середніх і далеких дистанціях в умовах обмеженої видимості і при повній відсутності освітлення. Палітри «ultramarine» і «Rainbow» призначені для спостереження на лагідних дистанціях. За глибиною кольорів можна визначити найбільш гарячі місця на поверхні і точніше направити зброю в забійну зону. Кольорові палітри з м'якими тонами «Sepia» , «Red Monochrome» і «Violet» Не навантажуйте зір. З їх допомогою можна без втоми протягом тривалого часу стежити.

Великий вибір прицільних сіток

Інженери пульсар постаралися врахувати найбільш масові переваги мисливців і впровадили в свої пристрої більш десяти типів прицільних сіток на будь-який смак. Для стрільби на дистанції прямого пострілу є звичні мисливські варіанти: точка» , «коло» , «хрест» , «полухрест» . Для ходових типів полювань і з засидження, де дистанція пострілу може перевищувати позначку 300 метрів і більше, є тактичні варіанти на кшталт Міл-Дот і його розширені модифікації. Родзинкою «далекобійних» візирів є їх масштабування зі зміною рівня збільшення. Повністю реалізована концепція денної оптики, коли сітка розташована в першій фокальній площині (FFP – First Focal Plane), припала до смаку багатьом стрільцям. Мисливці можуть користуватися всіма перевагами балістичних варіантів: обчислювати дистанцію до цілі при відомих її габаритах і села вогонь виносом точки прицілювання, без використання барабанів вивірки. Великою перевагою електронних сіток є сталість розмірів елементів. Точки і лінії не збільшуються в розмірах при максимальному збільшенні, зберігаючи кутові розміри між штрихами і центрами точок. Таким чином, можна комфортно цілитися навіть по дрібних цілям.

Кутові розміри одного мережива можна дізнатися в електронному каталозі міток на сайті виробника.

4 кольори прицільної мітки

Електронні прицільні сітки Thermion 2 XQ38 можуть змінювати кольорову схему відображення. Зроблено це для того, щоб в залежності від застосовуваної палітри візир добре контрастував на поверхні об'єкта, що спостерігається. Яскраві і контрастні елементи допоможуть точніше цілитися.

Ціна кліка і запас ходу прицільних міток

В тепловізійному прицілу Терміон 2 XQ38 реалізована технічна можливість ведення прицільного вогню на середніх і далеких дистанціях, де необхідно враховувати падіння траєкторії польоту кулі. Для реалізації цих цілей передбачений великий запас ходу сітки по вертикалі і горизонту 3600мм. Крок вивірки прицільної сітки 18 мм на дистанцію 100 метрів.

Пристрілка одним пострілом, функція «FREEZ»

Функція пристрілки одним пострілом вже встигла пройти вдале тестування часом і викликала багато позитивних відгуків. Метод дозволяє істотно заощадити час і боєприпаси. Для приведення зброї до точного бою необхідно після пострілу по мішені поєднати перехресті прицільної сітки з кульовим отвором. Робиться це у відповідному пункті меню. Пристрілювання необхідно проводити на стандартній дистанції 100 метрів. Додатково можна скористатися опцією «FREEZ» , яка робить знімок екрана і дозволяє зводити сітку з місцем попадання кулі в будь-якому зручному положенні. Точно утримувати зброю на центрі мішені в цьому випадку не потрібно.

Пристреляти Терміон 2 можна також і класичним способом по СТП групи пострілів на необхідну дистанцію. Ціна кліка на 100 метрів дорівнює 18 мм.

Вбудований фото- і відеорекордер і 16 ГБ внутрішньої пам'яті

Тепловізійні приціли з функцією відеозапису з'явилися відносно недавно і вже встигли полюбитися багатьом мисливцям. Тепер в якості доказів замість «мисливських байок» можна надати реальні докази здобутих трофеїв з якісними фото і відео моментами вдалих пострілів. Приціл здатний писати якісне відео зі звуком у форматах .mp4 і .jpg. і дозволом 1024x768 пікс. Об'єм внутрішньої пам'яті збільшений до 16 Гб, що дозволить зберегти десятки годин відео і кілька тисяч фотографій. Завантажити файли можна за прямим кабельному з'єднанню або Wi-Fi.

Додаток Stream Vision

Мобільний додаток «Stream Vision» дозволяє інтегрувати тепловізійний приціл з будь-якими пристроями під управлінням операційних систем iOS і Android. Створення пари та обмін даними відбувається по стандартному протоколу Wi-Fi.

Після установки програми доступні наступні функції:

  • Мобільний видошукач; 
  • Фото і відеозапис;
  • Пульт дистанційного керування; 
  • Спільний доступ до файлів; 
  • Оновлення приладів; 
  • Виявлення руху; 
  • Балістичний калькулятор.

В зоні дії високошвидкісного інтернету можна вести прямі трансляції на популярні стрімінговие платформи YouTube або Twitch або в свій профіль в соціальні мережі.

Комбінована система живлення B-Pack mini

Приціли серії Терміон 2 отримали вже перевірену часом комбіновану систему живлення, що складається з двох незалежних акумуляторів. Зовнішня батарея знаходиться на місці турелі введення правок на дальність у денних прицілів. При сів акумуляторі живлення перемикається на внутрішній, дозволяючи на ходу (без відключення прицілу) змінити батарею. Заміна джерела живлення здійснюється протягом хвилини. Повністю заряджених батарей вистачить більш ніж на 5 годин безперервної роботи. Як джерела живлення використовуються акумуляторні li-Ion акумулятори ємністю 2 і 3,2 Ач. Для збільшення часу автономної роботи можна скористатися зовнішнім джерелом живлення типу «Powerbank» з напругою 5В DC.

Протиударний водонепроникний корпус

Корпус тепловізійного прицілу Pulsar Thermion 2 XQ38 виготовлений в концепції звичної денної оптики з діаметром центральної труби 30 мм. В якості матеріала використаний полегшений цільл, який здатний найкращим чином захистити високотехнологічну електронну начинку. Клас захищеності IPX7 допускає використання приладу при широкому діапазоні робочих температур від -25°C до + 50°С, не дивлячись на наявність атмосферних опадів. За заявою виробника – приціл здатний винести пряме занурення в воду на глибину до 1 метра протягом 30 хвилин. Конструкція – ударопрочная, обмеження по дульної енергії пострілу становить 6000 Дж, тому встановлювати його можна на калібри: 12 кал., 9.3x64, .375H&H. Управління прицілом здійснюється за допомогою 3 кнопок і бічного енкодера. Ергономічне розташування дозволяє змінювати налаштування і підлаштовувати оптику в процесі спостережень.

Комплект поставки

  • Приціл Pulsar Thermion 2 XQ38; 
  • Акумуляторна батарея Pack АPS2; 
  • USB кабель тип С; 
  • Серветка для чищення оптики;
  • Інструкція по експлуатації; 
  • Гарантійний талон.

Характеристики

Вага
  • 900 г
Гарантія
  • 36 місяців офіційної гарантії від виробника
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами