Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XP50

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XP50

Продавець:Оптичні Системи

4.7/5  ( 42 оцінок )

228 000

176 000

Немає в наявності

1

Гарантія. 36 місяців офіційної гарантії від виробника Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XP50

Тепловізійний приціл Pulsar Thermion 2 XP50 - новинка 2021 року. Це флагманська модель лінійки, яка прийшла на зміну першим Терміон. Розробники впровадили всі передові напрацювання минулих сезонів і привнесли кілька інноваційних рішень, які смоги задати тон всьому ринку тепловізійної стрілецької оптики. Приціл зібраний на надчутливих матрицях 640х480 pix. @ 17µm від світового гіганта індустрії Lynred by Sofradir&ulis (Франція). Поріг чутливості нових сенсорів (NETD<25 mK), вперше застосовується для приладів цивільного ринку. Чесний об'єктив F50 мм/f1,0 забезпечує отримання гранично чіткого і контрастного зображення об'єкта, що спостерігається в будь-яких, навіть самих екстремальних умовах спостереження. Модель реалізована в концепції звичної денної оптики і не вимагає складних рішень при адаптації на зброю. Дальність виявлення в 1800 метрів здатна не тільки перекрити спектр завдань для будь-якого виду полювань, а й застосовувати тепловізор при виконанні «снайперських» задач на аматорських і професійних змаганнях з кульової стрільби. Оптичного збільшення від 2 до 16 разів і функціональних можливостей новинки цілком достатньо для ураження цілей на гірських видах полювань з дистанцією пострілу до 600 метрів і більше при повній відсутності освітлення.

Тепловізійний приціл Пульсар Терміон 2 XP50 відгуки від професійних мисливців, які зазнали його в справі, отримав тільки позитивні. Зображення на новому «космічному» рівні, великий вибір електронних візирів з різними типами підсвічування, розширює можливості при далеких пострілах. Повний набір мультимедійних опцій дозволяє записувати на відео з високою роздільною здатністю і одночасно транслювати його в мережу. Традиційно висока ударна стійкість (до 6кДж) дає можливість використовувати нічну оптику на зброю великих калібрів. Корпуси з металу повністю водонепроникні, приціли готові до роботи в екстремальних погодних умовах при широкому діапазоні робочих температур. На сьогоднішній день тепловізійні приціли Pulsar серії Thermion 2 – одне з найкращих рішень для полювання в складних метеоумовах. У порівнянні навіть з просунутими цифровими приладами нічного бачення, вони здатні на максимум проявити себе з кращого боку. Приціли з тепловізором абсолютно не потребують ІК підсвічування, і прекрасно «бачать» як вдень, так і вночі. Перешкодою для виявлення цілі не стануть атмосферні явища у вигляді туману або щільного дощу. Стрілок з легкістю побачить причаївся звіра навіть в нещільній рослинності.

Ключові особливості

  • Приймач теплового випромінювання 640х480 pix. @ 17µm (NETD<25 mK); 
  • Тип матриць - неохолоджувані мікроболометр - SiO2 (аморфний кремній); 
  • Виробник монокристалів - Lynred by Sofradir&ulis (Франція); 
  • Частота оновлення кадрів тепловізора - 50 Гц; 
  • 3 режиму калібрування сенсора (ручний, автоматичний, напівавтоматичний); 
  • Германієвий об'єктив F50 мм/f1,0 з фокусуванням від 5 м; 
  • Плавне оптичне збільшення 2 - 16х, цифровий зум х8; 
  • Поле зору (ГхВ), градусів/м @ 100 м 12.4x9.3/21.8x16.3; 
  • Дальність виявлення тепло-контрастних цілей — 1800 м; 
  • Час включення тепловізора менше 3 секунд; 
  • Зручне управління за допомогою 3-х кнопок і бічного енкодера; 
  • Кольоровий HD AMOLED дисплей 1024x768 пікс; 
  • Опція Display off – відключення екрану при працюючому прицілі; 
  • Функція PiP (картинка в картинці); 
  • Опція поліпшення якості зображення Image Detail Boost; 
  • Кріплення прицілу: стандартні 30 мм кільця; 
  • Технологія Stream Vision: обмін даними з цифровими пристроями iOs/Android; 
  • Більше 10 типів прицільних міток, в тому числі балістичні, масштабовані; 
  • Ціна кліка 21 мм на 100 метрів, запас ходу 4,2 м на 100 м по вертикалі і горизонталі; 
  • Можливість зміни кольору і яскравості світіння прицільних міток; 5 профілів пристрілки; 
  • Стадіометричний далекомір; 
  • Вбудований 3-х осьовий гироскопический акселерометр для контролю кута завалу зброї; 
  • Пристрілка «одним пострілом», Функція FREEZ; 
  • 8 різних колірних палітр відображення; 
  • 4 режими роботи тепловізора для різних умов спостережень; 
  • Модуль Wi-Fi, 2.4 GHz стандарт 802,11 b/g, дальність роботи до 15 м по прямій; 
  • Вбудований відеорекордер: відео зі звуком, 16 ГБ внутрішньої пам'яті, обмін фалами (USB/Wi-Fi); 
  • Система живлення: Dual li-Ion B-Pack Mini Power System, більше 5 ч безперервної роботи; 
  • Міцний металевий корпус, 100% водонепроникність (клас IPX7); 
  • Приціл тримає віддачу калібрів до 6 кДж (2 кал., 9.3x64, .375H&H); 
  • Діапазон робочих температур: -25°C .. + 50°С; 
  • Габарити 416x78x83; 
  • Вага 0,9 кг.

Революційний тепловізійний модуль

Thermion 2 XP50 зібраний на основі передових сенсорів від світового лідера індустрії – французької компанії Lynred by Sofradir&ulis. Тип матриць – FPA, розмір монокристалла 640x480 з технологіями 17 мкм. Оновлене покоління термодатчиків має більш високою поріг теплової чутливості NETD (Noise Equivalent Temperature Difference)<25 мк, яке раніше використовувалися виключно вирішення завдань військових, а для цивільного ринку було недоступно. Великі матриці дозволяють реалізувати значний діапазон оптичного збільшення і широкий кут поля зору. Картинка навіть сильно віддаленого об'єкта має чіткі контури і високу деталізацію. Швидкість роботи блоку в 50 Гц надає стрільцям потокове відео навіть швидко рухомих цілей.

Дистанція виявлення до 1800 метрів

Pulsar Thermion 2 XP50 – один з найбільш «далекобійних» прицілів лінійки. Максимальна дистанція виявлення повнорозмірною цілі типу: олень, кабан, ведмідь до 1800 метрів повністю закриває можливий спектр завдань для будь-якого виду полювань. Слід також зазначити, що крім «позамежної» для нічної оптики дистанцій виявлення, приціл підтримує можливість стрільби на нехарактерних для нічних полювань відстанях. Забезпечити можливість «снайперських» пострілів допоможуть балістичні масштабовані прицільні сітки і великий запас ходу по вертикалі і горизонту. Реалізувати такі можливості вийшло завдяки потужній германієвої оптиці і делікатної сенсорам.

4 режими роботи тепловізора

Тепловізійний модуль підтримує 4 режими роботи, в яких на заводі виробнику встановлені налаштування шумоприглушення і контрастування. Залежно від умов спостережень, типів цілей і передбачуваних завдань стрілок може вибрати найбільш оптимальні параметри роботи прицілу.

Можна налаштувати режим:

  • «Ліс» - для умов низького температурного контрасту; 
  • «Скелі» - для умов високого температурного контрасту; 
  • «Ідентифікація» - найвища деталізація; 
  • «Для користувача» - індивідуальні налаштування на основі будь-якого з встановлених.

Режим «Ліс» - один з найбільш інформативних. Високий рівень деталізації і контрасту. Інтенсивне шумоприглушення дозволить розгледіти теплоконтрастную ціль на широкій відкритій місцевості, на тлі лісового масиву або схилах пагорбів при низькій температурі навколишнього повітря.

В режимі «Скелі», добре будуть помітні об'єкти на тлі розпечених сонцем скелястих ділянок гір, в міських умовах і в сутінковий період.

Режим «Ідентифікація» має найвищий рівень контрасту. Його слід застосовувати при спостереженні на коротких і середніх дистанціях при ідентифікації цілі і визначенні трофейні. Також даний режим рекомендований для застосування в умовах атмосферних перешкод або при нульовій видимості.

Режим «для користувача» допускає внесення змін у налаштуваннях контрастування і шумоприглушення в будь-який з встановлених. Стрілець на свій розсуд може налаштувати параметри чутливості. У разі невдачі завжди є можливість скинути налаштування заводські налаштування.

Об'єктив

Моделі серії Thermion 2 XP50 на відміну від своїх попередників отримали довгофокусний об'єктив F50 мм/F1,0. Передня лінза виготовлена з Германія (Ge), який на відміну від звичайних скляних лінз денної оптики, повністю прозорий в необхідному ІК-діапазоні електромагнітного випромінювання. Стрільцям доступний діапазон кратності від 2х до 16х, збільшувати або зменшувати зображення можна як плавно, так і дискретно з кроком х2, х4, х8. Кут поля зору 12.4 x 9.3 градусів надає для спостереження на дистанції 100 метрів область простору 21.8x16.3м. Користувачі можуть швидко відшукати ціль і в разі необхідності швидко наблизити зображення.

Широкий кут поля зору дозволяє також одночасно спостерігати за групою рухомих цілей. У транспортному положенні об'єктив слід закривати кришкою, яка обладнана відкидним механізмом.

Функція Image Detail Boost

Цифрова функція поліпшення якості зображення «Image Detail Boost» - власна розробка компанії Пульсар. В основі лежать унікальні і патентовані алгоритми обробки зображення, що дозволяють значно підвищити рівень деталізації. Для спостереження стали доступні найдрібніші подробиці спостережуваного об'єкта, стрілки також можуть бачити незначні елементи навколишнього оточення: траву, листя дерев, шерсть тварин і т.д. Дана опція з'явилася в продуктах компанії тільки в кінці 2019 року.

Функція «Кадр в кадрі»

При активації опції PiP (картинка в картинці) на основний екран виводиться додаткове вікно меншого розміру із збільшеною центральної областю. Стрілець бачить не тільки збільшене зображення, а й перехрестя використовуваної в даний момент сітки. Невеликі розміри вікна не заважають візуально контролювати простір навколо об'єкта. Збільшеним зображенням значно простіше наводити зброю в забійну зону і визначати трофейних тварини. Також з її допомогою можна вести прицільний вогонь по рухомих з невеликою швидкістю цілям.

Повнокольоровий HD AMOLED-дисплей

В окулярний блок вбудований повнокольоровий HD AMOLED дисплей з роздільною здатністю 1024х768 пікс. Стрільцям доступні широкі налаштування зі зміною контрасту і яскравості. Можливість відключення дисплея знизить навантаження на батареї і збільшить час автономної роботи. Люди з ослабленим зором можуть скористатися можливістю диоптрийного коригування окуляра в межах -3/+ 5 дптр. Оновлені дисплеї HD AMOLED мають низький рівень енергоспоживання та адаптовані до роботи в умовах низьких температур. Зображення транслюється без ривків і завжди з високою якістю навіть при морозах в -25°С. Тонкі налаштування допоможуть адаптувати зображення для ведення тривалих спостережень без втоми для зору.

8 колірних палітр

Широкий вибір колірних схем відображення дає можливість підібрати оптимальні параметри в залежності від типів цілей, розв'язуваних задач і умов, в яких проводяться спостереження.

Стрільцям доступний на вибір один з 8-ми варіантів:

  • Гарячий білий (White Hot); 
  • Гарячий чорний (Black Hot); 
  • Гарячий червоний (Red Hot); 
  • Веселка (Rainbow); 
  • Ультрамарин (ultramarine);
  • Червоний монохромний (Red Monochrome); 
  • Сепія (Sepia); 
  • Фіолетовий (Violet).

Палітри «White Hot», «Black Hot» і «Red Hot», з гарячими відтінками контрастних кольорів, найбільш оптимальні для пошуку об'єктів на далеких відстанях.&Laquo;ultramarine» і «Rainbow» з більш м'якими колірними тонами рекомендовані для таких завдань як розпізнавання та ідентифікація цілі. Рекомендовані на середніх і ближніх дистанціях. За глибиною того чи іншого кольору, стрілок може визначити найбільш «гарячі» місця на поверхні об'єкту і точніше навести зброю в забійну зону. При необхідності ведення тривалих спостережень рекомендовані палітри «Sepia», «Red Monochrome» і «Violet». Вони не викликають втоми і е напружують зір.

Великий вибір прицільних сіток

Традиційно великий вибір електронних візирів, який отримав схвалення у більшості мисливців, вирішили залишити без змін. Стрільцям доступні звичні мисливські варіанти: «точка», «коло», «хрест», «полухрест», які найбільш актуальні при швидкій стрільбі на коротких дистанціях. Любителі «снайпінгу» на далеких дистанціях встигли схвалити наявність масштабованих тактичних варіантів. Це звичний Міл-Дот і його розширені модифікації. Електронні сітки мають важливу перевагу, повторюючи концепцію, закладену в денний оптиці, де візир розташований в першій фокальній площині (FFP – First Focal Plane). Мисливці можуть користуватися всіма перевагами тактично сіток при будь-якому рівні збільшення, а це: комфортна стрільба виносом і можливість оцінки відстані по габаритам цілі. Крім того, електронна сітка завжди зберігає розміри елементів постійними. Таким чином, можна впевнено цілитися і вести прицільний вогонь навіть по малорозмірних цілям.

Дізнатися кутові розміри одного мережива можна дізнатися в електронному каталозі міток на сайті виробника.

4 кольори прицільної мітки

Вибір кольору підсвічування сітки – важлива опція для підвищення комфорту при прицілюванні і стрільбі. Залежно від застосовуваної колірної схеми відображення стрілок може вибрати підходящий варіант для кращого контрастування візира на поверхні зображення цілі.

Ціна кліка і запас ходу прицільних міток

Приціл з тепловізором Пульсар Терміон 2 XP50 підтримує можливість стрільби на далекі відстані. Є великий запас ходу прицільних сіток в горизонтальній і вертикальній площинах - 4,2 метра на дистанції 100 метрів. Теоретично допускаючи ведення прицільного вогню на дистанціях понад 1 кілометра. Більшістю нічних мисливців ця функція не затребувана, але може з успіхом застосовуватися на «трофейної» гірської полюванні. Один клік на дистанції 100 метрів зміщує сітку на 21 мм.

Пристрілка одним пострілом, функція «FREEZ»

Пристрілка одним пострілом – відносно нова опція, що дозволяє економити час і боєприпаси. Основною перевагою є пряме наведення прицілу на технічні можливості самого зброї (кучність, балістика боєприпасу тощо). Пристрілювання рекомендовано проводити на класичній дистанції в 100 метрів. В якості мішені рекомендовано використовувати невелику тепло-контрастну ціль, наприклад, медичну грілку. Головною вимогою є хороша видимість точки попадання. Після пострілу, у відповідному пункт меню, необхідно поєднати перехрестя сітки з точкою влучення. Для більшої зручності можна скористатися функцією «FREEZ», яка робить фотознімок екрану. Тепер при суміщенні центру сітки з пробоїною на мішені можна не утримувати зброю на точці прицілювання. Щоб переконатися в точності налаштування, рекомендовано провести повторний постріл. У пам'яті прицілу є 5 профілів пристрілки, що дозволяє адаптувати тепловізор на різному озброєнні з використанням різних типів боєприпасів. Для точного обчислення дистанції при стрільбі на далекі відстані рекомендовано використання лазерного далекоміра.

Вбудований фото- і відеорекордер і 16 ГБ внутрішньої пам'яті

Вбудований фото- і відеорекордер значно розширює функціонал прицілу. Все, що потрапляє в поле зору прицілу тепер можна записати на відео або зробити якісні фото. Файли зберігаються в звичних форматах - MPEG-4 і .jpg. Якість фото і відео з роздільною здатністю 1024x768 пікс, тому можна буде насолодитися переглядом матеріалів на великому екрані комп'ютера або телевізора. Для старту запису не потрібно активувати пункт в меню, досить просто натиснути кнопку «REC» на блоці управління прицілом. Об'єм внутрішньої пам'яті в 16 Гб дозволяє зберегти десятки тисяч фото і більше 10 годин відео.

Додаток Stream Vision

Програмне забезпечення прицілу підтримує можливість інтеграції з будь-якими цифровими пристроями, що працюють під управлінням операційних систем Android і iOS. З'єднання і обмін даними відбувається по стандартному протоколу Wi-Fi. Для цього необхідно завантажити та встановити на свій телефон мобільний додаток «Stream Vision». Після чого можна використовувати екран гаджета в якості другого монітора, де великою роздільною здатністю можна бачити все, що потрапляє в поле зору прицілу. Також з'являється можливість маніпулювати деякими настройками прицілу. У зоні дії швидкісного інтернету можна вести прямі трансляції на популярні відехостінгі типу YouTube. Додаток доступний для скачування на сайті виробника або в App Store.

Комбінована система живлення B-Pack mini

Безперебійне електропостачання прицілів серії Thermion 2 реалізовано завдяки впровадженню комбінованої системі живлення, що складається з внутрішнього і зовнішнього джерела живлення. Сів зовнішній акумулятор можна замінити, чи не відключаючи живлення. Знаходиться він на місці турелі вертикальних правок денної оптики. Зміна проводиться протягом пари секунд. Таким чином, значно збільшилася середній час автономної роботи прицілу. Як джерела живлення застосовуються li-Ion батареї Pack АPS2/2000 мАч/DC 3,7 В (зовнішня) і li-Ion Pack APS3 3200 мАг/DC 3,7 В (внутрішня). Під час зміни джерела живлення перемикається на внутрішній акумулятор. Є можливість використання зовнішнього живлення типу «Powerbank» .

Протиударний водонепроникний корпус

Корпус тепловізійного прицілу Pulsar Thermion 2 XP50 виконаний в концепції денної оптики. Діаметр центральної труби 30 мм. Приціл може встановлюватися за допомогою звичайних кілець діаметром 30 мм. Матеріал - полегшений і посилений метал, що має безкомпромісні міцності якості. Модель легко справляється з віддачею потужних гладкоствольних та нарізних калібрів з дуловою енергією пострілу до 6 Кдж (12 кал., 9.3x64, .375H&H). Водонепроникна конструкція з класом захисту IPX7, забезпечить працездатність в будь-яких погодних умовах. За заявою виробників, приціл «виживе» після нетривалого перебування під водою на глибинах до 1 метра. Все управління настройками прицілу здійснюється за допомогою 3-х кнопок і бічного енкодера, розташованого на місці турелі введення горизонтальних правок. Широкий діапазон робочих температур: від -25 до + 50°С гарантує повну працездатність як при сильному морозі, так і при спекотній жарі.

Комплект поставки

  • Приціл Pulsar Thermion 2; 
  • Акумуляторна батарея Pack АPS2; 
  • USB кабель тип С; 
  • Серветка для чищення оптики; 
  • Інструкція по експлуатації; 
  • Гарантійний талон.

Характеристики

Живлення
Вага
  • 900 г
Гарантія
  • 36 місяців офіційної гарантії від виробника
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами