Ніж нескладний Танто міні Катана Куботан Кайкэн

2 відгуки Код:  374154417
Довжина клинка, мм
  • 103
Матеріал клинка

Ніж нескладний Танто міні Катана Куботан Кайкэн

2 відгуки Код:  374154417

Продавець:StoreLink

4.8/5  ( 66 оцінок )

1 440

1 184

Замовлення вiд 1 шт

Є в наявності

46

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Нескладний ніж JK67 - чудова та цікава модель.

Чому?

Насамперед цей ніж цікавий своїм культурним бекграундом. Справа в тому, що він стилізований під кайкен - один з різновидів танто.

У середньовічній Японії було заборонено ходити з мечем у дворі. До того ж, вважалося, що і в приміщеннях особистого особняка катаною розмахувати незручно і теж не дуже пристойно. Тому чоловіки і жінки самурайського стану ходили з такими кайкенами. До речі, традиційно ці танто ножами не вважалося. Було прийнято (напевно, щоб самураям та їхнім дамам не було прикро), що це теж меч, лише маленький.

Так як кайкен був фактично частиною костюма придворного, цим ножам (і їхнім піхвам) часто намагалися надати представницького вигляду. Ось і JK67 у своєму дизайні успадковує суто японської лаконічної аристократичної краси.

До речі, це зовсім не іграшка. JK67 – ніж цілком серйозний. Тантоїдний клинок довжиною 103 мм і товщиною 3,7 мм зовсім не сприяє жартам.

Добра і сталь, з якої він виготовлений. Марка 440С - давно відома, заслужена ножова нержавіюча сталь, довгий час (до винаходу дорогих високотехнологічних сталей), що вважалася однією з кращих в індустрії. Та й зараз на її боці вигідне поєднання хороших експлуатаційних характеристик та доступної ціни.

Навіть рукоятка ножа говорить про його серйозність і надійність. Що ми бачимо у багатьох декоративних моделях?

Що хвостовик клинка лише трохи всаджений у матеріал рукояті? Такий меч розбовтається і вилетить при перших же спробах серйозної експлуатації!

Інша справа - JK67. Цей ніж конструктивно є «фулл тангом», що означає, що хвостовик клинка йде по всій довжині рукояті і є хребтом її конструкції. Надійніше, мабуть, і вигадати не можна.

І все ж, головне, заради чого варто придбати ніж JK67 – це його стильний вигляд та історія з ним пов'язана. Кайкен може стати чудовим поповненням колекції, він може чудово вписатися в інтер'єр найсоліднішого робочого столу, може стати чудовим подарунком.

До речі, про подарунки. У Японії подібний ніж був одним із традиційних весільних подарунків жінці. Дівчина самурайського роду отримувала кайкен, як знак визнання її дорослою. Та й зараз цей ніж – частина традиційної японської весільної церемонії. Сучасна наречена бере кайкен, як один із талісманів на удачу та міцний шлюб.

Чим вам не ідея оригінального подарунка? Не дякуйте. Краще купіть кайкен. Це – одна з найцікавіших та найоригінальніших моделей у магазині.

Але, просимо помітити – одна, а не єдина!

ВИД НОЖА: НЕСКЛАДНИЙ

ЗАГАЛЬНА ДОВЖИНА, ММ: 218

ДОВЖИНА ЛЕЗА, ММ: 103

ДОВЖИНА РУКОЯТІ, ММ: 105

ТОВЩИНА ЛЕЗА, ММ: 3.7

ШИРИНА ЛЕЗА, ММ: 22

МАРКА СТАЛІ: 440 C

ТВЕРДІСТЬ СТАЛІ, HRC: 57-58

ПОВЕРХНЯ ЛЕЗА: SATIN FINISH

МАТЕРІАЛ РУКОЯТКІ: ДЕРЕВО

НАЯВНІСТЬ ЧОХЛА: ТАК

МАТЕРІАЛ ЧОХЛА: ДЕРЕВО

МАСА, Г: 210

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 22
Товщина клинка, мм
  • 3.7
Довжина клинка, мм
  • 103
Дивитися всі характеристики →

Відгуки покупців 2

  • Роман Коломієць
    Відгук від покупця. Продавець: StoreLink

    Нож был весь в пыли(но это не главная проблема)
    Есть пару трещин и какая-то непонятная фигня

  • Андрій Абдуллін
    Відгук від покупця. Продавець: StoreLink

    Ніж дуже сподобався, гарний та практичний

    Переваги:
    Канонічний вигляд, зручність,

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».