Ніж мачете з пластиковою ручкою Tramontina у блістері 31 см (26600/112)

Матеріал клинка

Ніж мачете з пластиковою ручкою Tramontina у блістері 31 см (26600/112)

Продавець:DimPosud

4.5/5  ( 153 оцінок )

769

673

Є в наявності

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж мачете з пластиковою ручкою Tramontina 31 см (26600/112)

  • Довжина леза: 310 мм
  • Ширина клинка: 5 см
  • Товщина обуха: 2 мм
  • Матеріал клинка: вуглецева сталь SAE 1070
  • Твердість металу: 55-60 од. HRC
  • Матеріал руків'я: поліпропілен

Ніж виготовлений із високоякісної вуглецевої нержавіючої сталі. Класичний бразильський мачете. Ручка з поліпропілену не ковзає та зручно лежить у руці, вирізняється більшою міцністю й довговічністю. Мачете можна використовувати як на дачі або в коротких вилазках на природу, так і в тривалих суворих походах. Мачете — великий універсальний ніж, може виконувати функції багатьох звичних нам інструментів — сокири, пили та великого ножа.

Ніж мачете з пластиковою ручкою Tramontina в блістері, 310 мм (26600/112) — невеликий клинок мачете для всіх шанувальників заміського відпочинку. Він точно завжди стане в пригоді: нарубати гілки для багаття, звільнити від кущів і зарослів молодняка майданчик для відпочинку тощо. Для зручності транспортування є пластиковий чохол. Після кожного використання бажано добре вимити й насухо витерти інструмент.

У тропіках мачете використовується як сільськогосподарське знаряддя для прибирання цукрової тростини, бананів та ін. А також як універсальний інструмент у лісі для прорубування стежок у густих заростях, у водоймі — для прорубування очерету. Гачком на кінці леза можна знімати казанок із багаття. Зручно рубати капусту.

У процесі використання клинок мачете відчуває ударні навантаження, за яких сталь має бути пластичною й не крихкою. Інакше вона просто розколиться на частини. Водночас клинку потрібна й максимальна твердість, щоб тривалий час тримати заточування. Для виготовлення твердих і пластичних клинків Tramontina вибрала вуглецеву сталь SAE 1070 з вмістом вуглецю 0,7%. За вмісту до 0,8% вуглецю сталь має низьку міцність, але рівномірну пластичність. З ростом вмісту вуглецю збільшується твердість і міцність, але зменшується в'язкість і пластичність сталі. Сталь із вмістом 0,7% вуглецю поєднує в собі ці дві найважливіші якості — максимальну твердість і пластичність.

Поєднання експертизи про неприладність цього мачете до категорії холодної зброї.

Характеристики

Матеріал клинка
Твердість клинка
  • 60
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».