Ніж Peltonen M95 Ranger Knife Black Handle (teflon, composite)

1 відгук

Код:  382980786

Довжина клинка, мм
  • 150

Ніж Peltonen M95 Ranger Knife Black Handle (teflon, composite)

1 відгук

Код:  382980786

Продавець:ZVEROBOY

4.8/5  ( 42 оцінок )

3 630

Є в наявності

11

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж Peltonen M95 Ranger Knife Black Handle (teflon, composite), або фінка Пелтонена, вже став справжньою легендою та відомий любителям ножів у всьому світі. Творцем ножа є капітан фінської армії у відставці Юха-Пекка Пелтонен (J-P Peltonen). Перебуваючи на армійській службі, він у складі миротворчої місії військ ООН побував у Лівані та Кіпрі. Після закінчення служби Ю.П.Пелтонен, ґрунтуючись на власному досвіді, вирішив створити ідеальний бойовий ніж. До рішення про створення свого ножа Ю.П.Пелтонена підштовхнув той факт, що бойові ножі переважно відмінно справляються із завданнями ведення ближнього бою, але при цьому мало пристосовані до того, щоб використовувати їх у побуті. А це необхідно військовослужбовцям навіть частіше, ніж доводиться вести бойові операції.

За основу він взяв фінський ніж пуукко та поєднав разом перевірені століттями фінські традиційні форми із сучасними технологіями та матеріалами. В результаті вийшов універсальний ніж, який об'єднав у собі функціонал як бойового, і господарсько-побутового ножа. Він широко використовується військовослужбовцями фінської та шведської армій. Ніж отримав назву Sissipuukko. Sissi – від слова рейнджер чи партизанів, puukko – за назвою ножа, взятого за основу. У перекладі це звучить як "Партизанський ніж Пелтонена".

Клинок

Кований вручну клинок довжиною 150 мм та товщиною 4.25 мм із вуглецевої сталі 80CrV2. Чорне тефлонове покриття надійно захищає його від впливу корозії і надає йому антивідблиску властивості.

Клинок виконаний зі скандинавськими спусками (Scandi grind), у яких ріжуча кромка сформована прямими скосами, зведеними “нуль”. Такий ніж чудово справляється з різом і дозволяє виконувати роботи з дерева. Зниження лінії обуха до вістря збільшує проникні якості ножа. Перевага скандинавських спусків також у тому, що ніж легко ув'язнити в польових умовах.

Руківʼя

Рукоятка характерної для пуукко форми, з виступом-грибком на торці, дозволяє зручно утримувати ніж хватом у долоню. Рукоятка розрахована на велику чоловічу руку та зручна для утримання рукою в рукавичці. Невеликий упор у підставі перешкоджає зісковзування пальців на клинок. Як матеріал рукояті використаний твердий гумоподібний термопластик TPE, що забезпечує чудове зчеплення з долонею. Рукоятка має поперечні насічки в нижній частині, що сприяє безпеці та зручності утримання.

Піхви

Ніж комплектується легкими та міцними пластиковими піхвами, які надійно утримують ніж у різних положеннях. Пелтонен розробив піхви з унікальним роликовим механізмом фіксації (система EasyLock) - в гирлі піхв встановлено гумове колесо, яке служить як фіксатор. Коли ніж вкладається або виймається, гарда впирається в коліщатко і прокручує його, ніж при цьому плавно входить або виходить з піхов.

Піхви сумісні з багатофункціональною системою кріплення Molle, що дозволяє зафіксувати ніж у потрібному положенні на ремені, стегні, гомілки, передпліччя або спорядженні. Кріплення піхв забезпечує нейлонова стрічка, яка просочується в спеціальні отвори на піхвах.

Ніж Peltonen M95 Sissipuukko Ranger Knife представляє фінський ножовий досвід у кращому вигляді. У його дизайні та формі реалізовано все необхідне, без зайвих надмірностей. Розроблявся він як ідеальний бойовий ніж, але завдяки своїй високій функціональності ідеально справляється з обов'язками мисливського, туристичного чи господарсько-побутового ножа, відмінно підходить як ножа виживання.

Характеристики

Товщина клинка, мм
  • 4.25
Довжина клинка, мм
  • 150
Загальна довжина, мм
  • 273
Матеріал ручки
  • Термопластик
Дивитися всі характеристики →

Відгуки покупців 1

  • Юрій Беняєв
    Відгук від покупця. Продавець: ZVEROBOY

    Отримав ніж, про придбання якого давно думав (майже мріяв). Хочу подякувати продавцю за надану знижку для ЗСУ (це завжди приємно). Колись доводилось бачити цей ніж у товарища, тримати в руках, оцінити якість. Отже враження. При всіх відомих перевагах цього легендарного ножа: універсальність форми, розмірів та ваги ножа, чудова заточка "з коробки"..., є і деякі дрібні недоліки, що, як мені здається не гідні цього ножа. Дещо байдуже ставлення виробників цього ножа до обробки пластика (піхви) та резино-пластика (руків'я). Хотілося б бачити якіснішу обробку матеріалів в місцях його технологічних з'єднань. Ці враження попередні, бо в різноманітному використанні ніж ще не був (але планується). Так що ножу ще прийдеться попрацювати на користь піхоти ЗСУ.
    А загалом ніж можу рекомендувати для придбання.

    Переваги:
    Форма, вага, розміри, якість заточки.
    Недоліки:
    Якість обробки пластика піхов та гумо-пластика руків'я.

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».