Ніж нескладний Мачете Кукрі Справжній

Довжина клинка, мм
  • 190
Матеріал клинка

Ніж нескладний Мачете Кукрі Справжній

Продавець:StoreLink

4.7/5  ( 63 оцінок )

1 600

1 216

Замовлення вiд 1 шт

Є в наявності

25

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Безсумнівно, це є справжнісіньким кхукрі.

Кхукрі – подібний до мачете великий ніж, для якого характерна досить специфічна форма клинка, що має помітно виражену зворотну кривизну. Непальці використовують кхукрі з незапам'ятних часів. Їм орудують при сільськогосподарських роботах у полі, при заготівлі хмизу і дров, при вибої худоби.

Але левову частку своєї популярності кхукрі отримав завдяки гуркхам.

Гуркхі – військовослужбовці непальського походження з 1815-го року, які досі вступають добровольцями на службу британській короні. Кожен гуркха, крім іншого екіпірування, має при собі кхукрі. Справжні героїзм і безстрашність непальських солдатів зробили їх самих, та його ножі – воістину легендарними.

Відмінний варіант кхукрі, тепер доступний і вам.

Особливу увагу хочеться звернути на те, що, на відміну від різноманітних сувенірних виробів, це повністю функціональна модель. Клинок виготовлений із відмінної ножової нержавіючої сталі марки 440С і має товщину в обусі цілих 6.5 мм. Рукоятка має конструкцію "фуллтанг". Тобто хвостовик клинка є елементом її конструкції по всій довжині. А значить – цей ніж по-справжньому міцний і підходить для найсуворіших умов експлуатації.

Це важливо хоча б тому, що однією з типових робіт для кхукрі є рубка, з якої, завдяки формі клинка, вазі в добротні 460 грам і зміщеному вперед центру ваги, він впорається на «відмінно». Зворотна кривизна клинка надає кукри прекрасну здатність до різу.

Міцний, надійний ніж, цілком здатний служити як похідний. Він здатний підмінити і сокирку, і мачете, і ніж для бушкрафту. Добре покаже він себе і при обробці дичини (це взагалі одна з його початкових функцій).

Не варто забувати і про колекційну та подарункову цінність цього ножа. Все-таки це не просто ніж, це кхукрі. Для багатьох людей цей факт означає багато.

До того ж, знайти в наших краях справжній функціональний кхукрі за такою ціною – великий успіх.

ВИД НОЖА: НЕСКЛАДНИЙ

ЗАГАЛЬНА ДОВЖИНА, ММ: 310

ДОВЖИНА ЛЕЗА, ММ: 190

ДОВЖИНА РУКОЯТІ, ММ: 120

ТОВЩИНА ЛЕЗА, ММ: 6.5

ШИРИНА ЛЕЗА, ММ: 44

МАРКА СТАЛІ: 440 C

ТВЕРДІСТЬ СТАЛІ, HRC: 57-58

ПОВЕРХНЯ ЛЕЗА: SATIN FINISH

ТОВЩИНА РУКОЯТІ, ММ: 20

МАТЕРІАЛ РУКОЯТІ: ПАЛІСАНДР

НАЯВНІСТЬ ЧОХЛА: ТАК

МАТЕРІАЛ ЧОХЛА: ШТУЧНА.ШКІРА

МАСА, Г: 460

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 44
Товщина клинка, мм
  • 6.5
Довжина клинка, мм
  • 190
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».