Меч Катана Самурайський Хатторі Хандзо KATANA

Матеріал клинка
Довжина клинка, мм
  • 675

Меч Катана Самурайський Хатторі Хандзо KATANA

Продавець:Eholov

4.9/5  ( 135 оцінок )

2 499

1 999

Є в наявності

54

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Меч Катана Самурайський Хатторі Хандзо KATANA

Катана Хатторі Ханзо – меч з фільму Квентіна Тарантіно «Вбити Білла». Цей прекрасний меч однаково добре прикрасить інтер'єр як колекціонерів сувенірної холодної зброї, так і шанувальників пригодницького кінематографу.

Хто такий Хатторі Хандзо і що за меч ми вам пропонуємо купити?

2003-го року на екрани кінотеатрів вийшов фільм Квентіна Тарантіно «Вбити Білла». Сценарій фільму належить знову-таки перу Тарантіно. Будучи справжнім постмодерністом, режисер під зав'язку наповнив свій фільм відсиланнями, шарадами та своїми фірмовими хохмами.

Однією з таких постмодерністських посилань є постать Хатторі Хандзо. У фільмі це хранитель таємниць та традицій виготовлення самурайських мечів, що виготовляє катани з неймовірними, фантастичними бойовими якостями. За сюжетом він виготовляє мечі для Білла та Нареченої (героїв фільму).

Весь жарт полягає в тому, що Хаторі Хандзо - реально існуюча людина. Цей полководець часів закінчення «Епохи провінцій, що борються» створив цілу мережу зі шпигунів і вбивць ніндзя, чим значно сприяв царюванню сьогуна Токугави Іеясу. На вдячність, сьоґун зробив Хатторі Хандзо главою своєї секретної служби, а в народі полководець отримав прізвисько «Диявол Хандзо».

Фільм Тарантіно присвячений найманцям, а клеймом майстра мечів Хатторі Хандзо у фільмі є голова диявола.

До того ж, на роль Хаторі Хандзо режисер запросив відомого японського актора Шиніч Шиба. Японці вважають Шиничі найкращим виконавцем ролі справжнього історичного Хатторі Хандзо (він грав його у пригодницьких серіалах 80-х).

Ось така цікава «на городі бузина, а в Києві дядька». В іншому, як і в усьому іншому у Тарантіно.

У будь-якому випадку, цей меч має небанальну історію, а це вже не мало.

Чому вам обов'язково потрібно купити катану з фільму "Вбити Білла"?

Диявольська катана Хатторі Хандзо – гарна, якісно виготовлена сувенірна варіація. Вона багато в чому повторює особливості конструкції справжньої катани доби Едо. Чорні лаковані ножни (сая), чорні сагео (шнур для кріплення сая) і цука-іто (оплітка рукояті) надають мечу строгий, серйозний вигляд. Катана настільки детальна, що навіть сама (обтяжка рукояті) імітує справжню структуру шкіри ската. Не забуто й таку важливу деталь, як менуке – фігурки під оплеткою рукояті, які служили своєрідними амулетами і дозволяли тактильно визначити становище зброї в руці. Клинок меча несе досить якісну імітацію лінії гарту (хамон), що вкрай позитивно позначається на загальну достовірність і правдоподібність його зовнішнього вигляду. Цуба (гарда) виконана в «прорізному» стилі, що був у моді в XVII-XVIII століттях.

У комплекті з мечем йде підставка (катанакаке), прикрашена написом – 武士道. Ці ієрогліфи означають - "бусідо" (самурайський кодекс честі).

Незалежно від того, є ви шанувальником таланту Тарантіно, колеціонером сувенірної зброї або просто любителем всього японського, меч з таким нетривіальним бекграунд стане справжньою родзинкою вашої колекції.

Така цікава катана для покупки просто обов'язкова!

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

ДОВЖИНА КЛИНКА, ММ: 675

МАТЕРІАЛ РУКОЯТКИ: ШНУР, МЕТАЛ

ЗАГАЛЬНА ДОВЖИНА, ММ: 1050

ДОВЖИНА РУКАЯТКИ, ММ: 375

МАТЕРІАЛ ЧОХЛА: ДЕРЕВО

ПОВЕРХНЯ КЛИНКА: SATIN FINISH

ТВЕРДІСТЬ СТАЛІ, HRC: 50-52

МАТЕРІАЛ ЛЕЗА: 420

МАТЕРІАЛ ПІДСТАВКИ: ДЕРЕВО

ШИРИНА КЛИНКА, ММ: 30

ТОВЩИНА КЛИНКА, ММ: 3.7

МАСА, Г: 870

МАТЕРІАЛ УПАКОВКИ: КАРТОН

КОМПЛЕКТАЦІЯ: КАТАНА, ПІДСТАВКА

Характеристики

Ширина клинка, мм
  • 30
Товщина клинка, мм
  • 3.7
Матеріал клинка
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».