Ніж бойовий Peltonen M07 Ranger військовий кишеньковий

Матеріал клинка

Ніж бойовий Peltonen M07 Ranger військовий кишеньковий

Продавець:Good Pharma

4.3/5  ( 39 оцінок )

4 700

3 600

Немає в наявності

2

Гарантія. Обмін/повернення товару впродовж 14 днів 

Опис

Ніж Peltonen M07 Ranger

Ніж J-P Peltonen M07 Ranger Knife Black (cerakote, composite) - оновлена версія моделі M95. Ніж має коротший клинок - 125 мм проти 155 мм у ножа M95, що робить його зручнішим для дрібних робіт. Водночас ніж зберіг весь свій функціонал і чудово підходить для використання як мисливський, туристичний або ніж для виживання.

Ніж Peltonen M95 Ranger Knife або фінка Пелтонена, вже став справжньою легендою і відомий любителям ножів по всьому світу. Творцем ножа є капітан фінської армії у відставці Юха-Пекка Пелтонен (J-P Peltonen). Перебуваючи на армійській службі, він у складі миротворчої місії військ ООН побував у Лівані та на Кіпрі. Після закінчення служби Ю.П.Пелтонен, ґрунтуючись на власному досвіді, вирішив створити ідеальний бойовий ніж. До рішення про створення свого ножа Ю.П.Пелтонена підштовхнув той факт, що бойові ножі здебільшого чудово справляються із завданнями з ведення ближнього бою, але при цьому мало пристосовані до того, щоб використовувати їх у побуті. А це необхідно військовослужбовцям навіть частіше, ніж доводиться вести бойові операції.


За основу він взяв фінський ніж пуукко і поєднав разом перевірені століттями фінські традиційні форми з сучасними технологіями і матеріалами. У результаті вийшов універсальний ніж, який об'єднав у собі функціонал як бойового, так і господарсько-побутового ножа. Він широко використовується військовослужбовцями фінської та шведської армій. Ніж отримав назву Sissipuukko. Sissi - від слово рейнджер або партизан, puukko - за назвою ножа, взятого за основу. У перекладі це звучить як "Партизанський ніж Пелтонена".

Клинок
Кований вручну клинок завдовжки 125 мм і завтовшки 4.25 мм з вуглецевої сталі 80CrV2. Покриття - керамічна фарба Cerakote, дуже тверде і стійке покриття, що захищає клинок від ударів, вологи і агресивної хімії, практично повністю виключає появу корозії.

Клинок виконаний зі скандинавськими спусками (Scandi grind), за яких ріжуча кромка сформована прямими скосами, зведеними "в нуль". Такий ніж відмінно справляється з різом і дає змогу виконувати роботи по дереву. Зниження лінії обуха до вістря збільшує проникаючі якості ножа. Перевага скандинавських спусків також у тому, що ніж легко заточити в польових умовах.

Рукоять
Рукоять характерної для пуукко форми, з виступом-грибком на торці, дає змогу зручно утримувати ніж хватом у долоню. Рукоять розрахована на велику чоловічу руку і зручна для утримання рукою в рукавичці. Невеликий упор в основі перешкоджає зісковзуванню пальців на клинок. Як матеріал рукояті використано твердий гумоподібний термопластик TPE, що забезпечує чудове зчеплення з долонею. Рукоять має поперечні насічки в нижній частині, що сприяє безпеці та зручності утримання.

Ножни
Ніж комплектується легкими і міцними пластиковими ножни, які надійно утримують ніж у різних положеннях. Пелтонен розробив з унікальним роликовим механізмом фіксації (система EasyLock) - в гирлі встановлене гумове коліщатко, що слугує фіксатором. Коли ніж вкладається або виймається, гарда впирається в коліщатко і прокручує його, ніж водночас плавно входить або виходить.

Сумісні з багатофункціональною системою кріплення Molle, що дає змогу зафіксувати ніж у потрібному положенні на ремені, стегні, гомілці, передпліччі або спорядженні. Кріплення забезпечує нейлонова стрічка, яка протягується в спеціальні отвори.

Ніж Peltonen M07 Sissipuukko Ranger Knife представляє фінський ножовий досвід у найкращому вигляді. У його дизайні та формі реалізовано все необхідне, без зайвих надмірностей. Розроблявся він як ідеальний бойовий ніж, але завдяки своїй високій функціональності ідеально впорається з обов'язками мисливського, туристичного або господарсько-побутового ножа, чудово підходить як ніж виживання.

Характеристики

Матеріал клинка
Піхви/чохол
  • Піхви
Дивитися всі характеристики →

Додати відгук до товару

Оцініть товар
  • Погано
  • Так собі
  • Нормально
  • Добре
  • Чудово
Додайте відео
Додавайте до 5 відео з Youtube

Додайте фото

Перетягніть файли сюди чи натисніть на кнопку. Додавайте до 10 зображень у форматі .jpg, .gif, .png, розміром файлу до 5 МБ

Для того щоб опублікувати відгук необхідно увійти в особистий кабінет

Щоб ваш відгук або коментар пройшов модерацію і був опублікований, ознайомтеся, будь ласка, з нашими правилами

* Ножі, представлені в нашому магазині, не належать до холодної зброї за сукупністю характеристик згідно з висновком НДІ ЕКЦ МВС України.

* Ножі з клинком завдовжки до 90 мм або завтовшки до 2,6 мм не належать до холодної зброї згідно з «Методикою криміналістичного дослідження холодної зброї та конструктивно схожих із нею виробів».